فاهیتا گوشت مکزیکی ، با رعایت این 13 نکته طعش بی نظیر میشه!
به گزارش مجله پیامک، فاهیتا گوشت مثل از اصیل ترین و پرطرفدارترین انواع غذاهای مکزیکی است که با استفاده از نوارهای نازک گوشت گوساله، فلفل دلمه ای و پیاز، در ترکیب با ادویه جات معطر، طعمی دل نشین و دلپذیر پدید می آورد. این که به صورت سنتی با نان ترتیلا سرو می شود، نه تنها از نظر طعم، بلکه از لحاظ رنگ آمیزی و ظاهر نیز چشم نواز و اشتها برانگیز است. با این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا طرز تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی برای و را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی در یک نگاه
برای تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی ابتدا گوشت گوساله را بشویید و به صورت قطعات نازک و نواری برش بزنید. فلفل دلمه ای ها و پیاز را نیز به صورت نواری خرد کرده و سیر را رنده کنید. سپس، گوشت را با روغن زیتون، آب لیموترش و سیر رنده شده مخلوط کرده و پس از افزودن ادویه هایی مانند پاپریکا، زیره، فلفل سیاه و نمک، همه مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
روی کاسه را با سلفون بپوشانید و گوشت را حداقل یک ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس تابه ای را روی حرارت بالا گرم کنید و گوشت ها را بدون روغن اضافی تفت دهید تا به خوبی برشته شوند. پیاز و فلفل دلمه ای ها را نیز به صورت مجزا به مدت 4 الی 5 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم و دودی شوند.
در ادامه، گوشت و سبزیجات تفت داده شده را در تابه با یکدیگر ترکیب کنید و اجازه دهید این مواد برای 2 دقیقه دیگر روی حرارت باقی بمانند تا طعم ها با یکدیگر ترکیب شوند. در آخر، نان های ترتیلا را کمی گرم کنید و مخلوط گوشت و سبزیجات را داخل آن ها بریزید. در صورت تمایل، می توانید از خامه ترش، پنیر چدار رنده شده، گواکاموله یا سس سالسا برای تکمیل طعم استفاده کنید و فاهیتای خوشمزه خود را سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
گوشت گوساله (فیله یا راسته) | 400 گرم |
فلفل دلمه رنگی (سبز، زرد و قرمز) | از هر کدام نصف یک عدد |
پیاز | 1 عدد میانه |
سیر | 2 حبه |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | به اندازه لازم |
پودر پاپریکا | 1 قاشق چای خوری |
پودر زیره سبز | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
نمک | به اندازه لازم |
نان ترتیلا | برای سرو فاهیتا گوشت |
خامه ترش و گواکاموله | برای سرو فاهیتا گوشت |
پنیر چدار (رنده شده) و سس سالسا | برای سرو فاهیتا گوشت |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت گوشت: حداقل 1 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت فاهیتا گوشت مکزیکی: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی
در طرز تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی باید گوشت های نواری و باریک را مزه دار کنید و حداقل برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا طعم ادویه ها و باقی مواد را به خودشان بگیرند و نرم شوند.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از شروع مراحل تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی، ابتدا گوشت گوساله را بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس، گوشت فیله یا راسته گوساله را به صورت نواری باریک و نازک برش بزنید.
فلفل دلمه ای ها را هم بشویید و به صورت نواری نازک خرد کنید. پیاز شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت خلالی نازک برش بزنید و کنار بگذارید. سپس، حبه های سیر بدون پوست و شسته شده را به صورت ریز رنده کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت گوساله می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: برش های گوشت را مزه دار کنید
در این مرحله، گوشت های برش خورده و نواری را در کاسه مناسبی بریزید و اندازهی روغن زیتون و آب لیموترش یا آبلیمو را همراه با سیر رنده شده به گوشت اضافه کنید. مواد داخل کاسه را به خوبی هم بزنید تا نوارهای باریک گوشت کاملا به آبلیمو و روغن زیتون آغشته شوند.
برای خرید روغن زیتون و آبلیمو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: ادویه ها را اضافه کنید
حالا، همه ادویه ها شامل پودر پاپریکا، پودر زیره سبز، فلفل سیاه و نمک را نیز به کاسه حاوی گوشت گوساله اضافه کنید. این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا گوشت کاملا طعم ادویه ها را به خودش بگیرد.
برای خرید نمک و انواع ادویه مانند پودر پاپریکا، زیره سبز و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: گوشت را استراحت دهید
پس از ترکیب کردن مواد بالا، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و این کاسه را حداقل برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت استراحت کند و به خوبی مزه دار شود. اگر فرصت کافی دارید، بهتر است زمان استراحت گوشت را به 3 الی 4 ساعت افزایش دهید.
مرحله پنجم: گوشت فاهیتا را تفت دهید
پس از گذشت این مدت، تابه مناسبی را روی حرارت زیاد بگذارید تا داغ شود. نیازی نیست در تابه روغن بریزید. سپس، گوشت های مزه دار شده را بدون افزودن روغن اضافی به تابه داغ اضافه کنید تا برای 5 الی 7 دقیقه روی حرارت زیاد تفت داده شوند.
توجه داشته باشید، اگر حرارت را کم کنید، گوشت آب می اندازد و چغر و سفت می شود. در این مدت، گوشت ها را به طور مداوم هم بزنید تا نسوزند. پس از آن که رنگ نوارهای باریک گوشت تغییر کرد و کمی برشته شدند، گوشت ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. در صورت تمایل، به جای تابه روی گاز می توانید از گریل استفاده کنید.
مرحله ششم: سبزیجات فاهیتا را تفت دهید
پس از خارج کردن گوشت از تابه، در صورت نیاز کمی روغن زیتون در همان ماهیتابه بریزید. سپس پیاز خلالی و فلفل های دلمه ای را به تابه داغ اضافه کنید. این سبزیجات را به مدت 4 الی 5 دقیقه با حرارت نسبتا بالا تفت دهید تا نرم شوند و اندکی حالت دودی پیدا کنند. با این حال، سبزیجات نباید زیادی نرم شوند و باید همچنان تردی خود را حفظ کنند.
مرحله هفتم: همه مواد فاهیتا را ترکیب کنید
پس از گذشت مدت زمان مورد نیاز برای تفت خوردن سبزیجات، در این مرحله از طرز تهیه فاهیتا گوشت مکزیکی، گوشت های تفت داده شده را مجددا به تابه حاوی سبزیجات بازگردانید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و اجازه دهید 2 دقیقه دیگر روی حرارت بمانند تا طعم ها کاملا با هم ترکیب شوند.
مرحله آخر: فاهیتا گوشت را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، نان های ترتیلا را در تابه، فر یا در مایکروفر کمی گرم کنید. سپس، اندازهی از مخلوط گوشت و سبزیجات را داخل هر نان بریزید. در صورت تمایل، اندازهی خامه ترش، پنیر چدار رنده شده، گواکاموله یا سس سالسا نیز داخل نان ترتیلا روی فاهیتا گوشت بریزید و این غذای خوشمزه را سرو کنید.
برای خرید انواع پنیر پخت و پز مانند پنیر چدار و انواع سس مانند سس سالسا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه فاهیتا گوشت
- برای خوشمزه تر شدن طعم فاهیتا گوشت، حتما از گوشت تازه و با کیفیت راسته یا فیله گوساله استفاده کنید.
- در طرز تهیه فاهیتا مرغ، کافی است به جای گوشت گوساله از گوشت سینه مرغ استفاده کنید.
- در صورت تمایل، می توانید فاهیتا مکزیکی را با ترکیب گوشت گوساله و گوشت مرغ درست کنید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید اندازهی فلفل قرمز تند و پودر تخم گشنیز را نیز به این غذا اضافه کنید.
- برای نرم تر شدن گوشت، توصیه می کنیم گوشت را همیشه عمود بر بافت عضله برش دهید.
- فاهیتا باید با سرعت و روی حرارت بالا پخته شود تا هم گوشت خشک و سفت نشود و هم حالت گریل شده و دودی پیدا کند.
- در طرز تهیه فاهیتا با گوشت گوساله، ابتدا گوشت و سپس سبزیجات را جداگانه تفت دهید تا هر کدام بافت و طعم خودشان را حفظ کنند. مخلوط کردن آن ها در پایان، باعث هماهنگی طعم ها می شود.
- فلفل دلمه ای و پیاز را بیش از حد نپزید. این سبزیجات فقط باید کمی نرم شوند ولی همچنان کمی ترد و آبدار باقی بمانند.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی برگ گشنیز تازه یا برگ کاهو را هم خرد کرده و در آخر به لقمه های فاهیتا اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی لوبیا چیتی، لوبیا قرمز یا لوبیا سیاه را هم به خوبی بپزید و همراه فاهیتا سرو کرده یا لوبیاهای پخته شده را له کنید و خمیر لوبیا را در میان نان ترتیلا بگذارید و با فاهیتا گوشت میل کنید.
- در طرز تهیه نان فاهیتا یا همان نان ترتیلا با آرد گندم در خانه، کافی است آرد سفید، آب ولرم، کمی نمک و روغن را با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر نرمی ایجاد شود. سپس، این خمیر را به چانه گیری کرده و به بخش های کوچک تقسیم کنید. در ادامه، هر یک از چانه ها را با وردنه باز کنید و هر طرف آن را در تابه داغ بدون روغن حدود 30 ثانیه تا 1 دقیقه بپزید. نان ها باید کمی برشته و نرم باقی بمانند.
فوت و فن های خوشمزه شدن فاهیتا گوشت
فاهیتا چیست؟
فاهیتا (Fajita) یک غذای سنتی و محبوب مکزیکی است که در اصل با گوشت گریل شده به صورت نواری، به همراه فلفل دلمه ای و پیاز درست شده و معمولا درون نان ترتیلا پیچیده و سرو می شود.
گواکاموله چیست؟
گواکاموله یا گواکامولی یکی از خوشمزه ترین انواع سس و از معروف ترین انواع دیپ مکزیکی است که با استفاده از آووکادو، آبلیموی تازه، جعفری تازه، روغن زیتون، خردل و کره در ترکیب با برخی مواد دیگر درست می شود.
چه نوع گوشتی برای فاهیتا گوشت مناسب تر است؟
شما با استفاده از گوشت راسته یا فیله گوساله با برش های نازک و مورب می توانید یک فاهیتای خوشمزه با بافتی نرم و طعمی دلچسب داشته باشید. گوشت هایی با چربی متعادل، در زمان پخت، لطافت بیشتری خواهند داشت.
برای خوش عطرتر شدن فاهیتا از چه سبزیجاتی استفاده کنیم؟
ترکیب فلفل دلمه ای های رنگی، پیاز بنفش و قارچ، علاوه بر رنگ و جلوه، عطری دلپذیر به فاهیتا می دهند. استفاده از کمی آویشن خشک یا گشنیز تازه نیز پیشنهاد می شود.
گوشت فاهیتا را باید با چه حرارتی درست کنیم؟
گوشت فاهیتا را بهتر است روی حرارت بالا و در مدت زمان کوتاه تفت دهید تا آبدار باقی بماند. اگر گوشت بیش از اندازه روی حرارت ملایم تفت ببیند، سفت و خشک می شود.
منبع: افق کوروش