طرز تهیه اسکالوپ گوشت
به گزارش مجله پیامک، اسکالوپ گوشت از اون غذاهایی هستش که هم سریع آماده می شه و هم ظاهر لوکسی داره، ضمناً خیلی هم سیر کننده ست و پر از پروتئینه. توی آشپزی ایرانی معمولاً اسکالوپ یعنی گوشت ورقه ای نازک یا کتلت با روکش سوخاری، ولی خارج از ایران، scallop بیشتر به صدف دریایی یا غذاهای لایه ای مثل سیب زمینی لوله شده می گن. ما توی این مقاله از در قرار مرحله به مرحله طرز تهیه اسکالوپ گوشت رو روی گاز و فر، با گوشت چرخ نموده و هم استیکی نازک شده بهتون یاد بدیم. نکات ریز مرینیت و خوشمزه شدنش رو هم می گیم.
طرز تهیه اسکالوپ گوشت در یک نگاه
برای طرز تهیه اسکالوپ گوشت استیکی، فیله یا راسته رو به ورقه های نازک حداکثر یک سانتی متری برش بدید و با بیفتک کوب بکوبید تا حدود نیم سانتی متر بشه. بعد ورقه ها رو با نمک، فلفل، پاپریکا، زیره و کمی پودر سیر، همراه روغن زیتون مزه دار کنید و 20 دقیقه در یخچال استراحت بدید.
توی سه ظرف جدا، آرد سفید، تخم مرغ زده شده و آرد سوخاری با سبزی خشک بریزید. بعد گوشت ها رو به ترتیب در این مواد بغلتونید و فشار بدید تا پوشش بچسبه. در نهایت، هر طرف رو 3 تا 4 دقیقه در روغن داغ و حرارت میانه سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت بشه. بعد از سرخ شدن، مواد سس رو با هم مخلوط و سس رو کنار اسکالوپ گوشت سرو کنید.
شما می تونید جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه اسکالوپ گوشت رو توی این مطلب بخونید.
مواد اولیه برای تهیه اسکالوپ گوشت
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| گوشت گوساله (فیله یا راسته) | 400 گرم |
| تخم مرغ | 2 عدد |
| آرد سفید | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| آرد سوخاری | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| فلفل سیاه و نمک | به میزان لازم |
| پاپریکا (شیرین) | 1 قاشق چای خوری |
| زیره (آسیاب شده) | نصف قاشق چای خوری |
| پودر سیر | نصف قاشق چای خوری |
| فلفل قرمز یا چیلی خشک | کمی برای طعم تندی |
| آویشن خشک یا اورگانو | 1 قاشق چای خوری |
| روغن زیتون | برای مزه دار کردن مواد |
| روغن | برای سرخ کردن یا اسپری فر |
مواد اولیه برای تهیه سس ماست و لیمو برای اسکالوپ گوشت
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| ماست چکیده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
| سیر رنده شده | 1 حبه کوچک |
| نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
| شوید یا جعفری خشک | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت اسکالوپ گوشت: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه اسکالوپ گوشت
اسکالوپ گوشت رو می تونین به عنوان غذای ورزشکاران و به عنوان شام یا ناهار مهمانی و دورهمی با طی کردن مراحل زیر درست کنید.
مرحله اول: گوشت رو آماده کنید
توی قدم اول برای طرز تهیه اسکالوپ گوشت، فیله یا راسته گوساله رو روی تخته آشپزی بذارید و با چاقوی تیز، به ورقه های نازک برش بدید. ضخامت ورقه ها حداکثر باید 1 سانتی متر باشه. بعد با بیفتک کوب یا پشت چاقو، برش های استیکی رو خوب بکوبید تا ضخامت گوشت ها یکدست و حدود نیم سانتی متر بشه.
وقتی گوشت رو بکوبید، الیافش باز می شه و هم سریع تر می پزه، هم بافتش نرم تر می شه. فقط مراقب باشید که موقع کوبیدن، گوشت ها پاره نشن.
در صورت تمایل می تونید انواع گوشت قرمز رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: گوشت رو مزه دار کنید
توی این مرحله، ادویه های اسکالوپ گوشت شامل نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زیره و کمی سیر پودر رو توی یه کاسه با هم مخلوط کنید. بعد روی هر طرف ورقه ها، یه میزان از این ادویه های ترکیبی بپاشید. بعد چند قطره روغن زیتون اضافه کنید و با دست ماساژ بدید. برای طرف دیگه هم، همین کار رو انجام بدید. همه رو خوب ماساژ بدید تا ادویه ها به سطح گوشت بچسبن.
انواع ادویه معطر غذا، انواع روغن گیاهی و انواع نمک رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.
مرحله سوم: گوشت ها رو استراحت بدید
بعد از مزه دار کردن گوشت ها، اون ها رو توی یه کاسه بذارین. روی کاسه رو بپوشونین و داخل یخچال بذارید. حدود بیست دقیقه، گوشت ها رو استراحت بدید تا مزه ها به خورد گوشت برن و جذب بشن. این استراحت کوتاه باعث می شه اسکالوپ گوشت شما، در نهایت هم تردتر بشه و عطر و طعم عمیق تری پیدا کنه.
مرحله چهارم: مواد سوخاری رو آماده کنید
توی این مرحله از تهیه اسکالوپ با گوشت، سه ظرف جدا آماده کنید. توی یکی آرد سفید بریزید. توی یکی تخم مرغ ها رو بشکنید و هم بزنید تا سفیده و زرده از لختگی دربیان. توی ظرف سوم هم آرد سوخاری با سبزی خشک مثل جعفری یا ریحان بریزید. این ظرف ها رو جدا بذارید. این مواد به عنوان پوشش اسکالوپ به کار می رن و باعث می شه اسکالوپ هاتون ترد و خوش رنگ بشه.
برای خرید آرد، پودر سوخاری، تخم مرغ و انواع سبزی های معطر خشک، از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.
مرحله پنجم: گوشت ها رو سوخاری کنید
در ادامه، یه سینی یا ظرف کنار دستتون بذارید. هر ورقه گوشت رو از ظرف بیرون بیارید. اول هر دو طرفش رو توی آرد سفید بغلتونید تا سطحش کاملا با آرد پوشیده بشه. بعد داخل تخم مرغ زده شده بزنید و در نهایت توی آرد سوخاری ادویه دار بچرخونید.
مواد رو روی گوشت، کمی فشار بدید تا لایه سوخاری به خوبی بچسبه و موقع سرخ کردن جدا نشه. هر کدوم از ورقه ها رو که آماده کردید، توی سینی کنار دستتون بذارید.
مرحله ششم: اسکالوپ گوشت رو سرخ کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه اسکالوپ گوشت استیکی، توی یه ماهیتابه، چند قاشق روغن زیتون یا روغن گیاهی بریزید و روی حرارت بذارید تا داغ بشه. بعد اسکالوپ ها رو داخل روغن بذارید و هر طرفش رو حدود 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید.
حرارت رو، روی حالت میانه نگه دارید تا هم گوشت ها مغزپخت بشن و هم رنگشون طلایی بشه. حواستون باشه اگر حرارت خیلی بالا باشه، بیرون می سوزه و داخل خام می مونه.
مرحله هفتم: سس اسکالوپ گوشت رو آماده کنید
بعد از سرخ کردن اسکالوپ های گوشت، اون ها رو توی یه بشقاب که کف ش رو دستمال حوله ای گذاشتید، بذارید تا روغن اضافیش جذب دستمال بشه. توی این فاصله، مواد سس رو توی یه کاسه بریزید.
ماست چکیده، آبلیموی تازه، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و شوید یا جعفری خشک رو با هم مخلوط کنید تا یکدست بشه. سس رو بچشید و ادویه ها و چاشنی ها رو مقدار کنید تا به طعم دلخواهتون برسه.
انواع ماست و آبلیموی تازه رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.
مرحله آخر: اسکالوپ گوشت رو سرو کنید
در آخر، اسکالوپ های گوشت رو توی ظرف سرو بچینید و سس لیمو و ماست رو کنار یا روی اسکالوپ ها سرو کنید. می تونید کنار اسکالوپ گوشت، سیب زمینی پوره شده یا قارچ تفت داده شده هم قرار بدید و اسکالوپ گوشت سوخاری رو سرو کنید. نوش جان!
طرز تهیه اسکالوپ گوشت در فر به روش رژیمی
برای پخت اسکالوپ گوشت در فر، بعد از آماده سازی و سوخاری کردن گوشت ها مثل روش بالا، کف یک سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونین یا کمی روغن زیتون بپاشین. اسکالوپ ها رو با فاصله توی سینی بچینید و روی هر کدوم کمی اسپری روغن یا چند قطره روغن زیتون بریزید تا سطحشون خشک نشه.
فر رو از قبل به مدت 15 دقیقه، روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. بعد از گرم شدن، سینی رو داخل فر و طبقه وسطش بذارید. مدت زمان پخت اسکالوپ گوشت، حدود 15 تا 20 دقیقه هست. بعد از گذشت 6، 7 دقیقه، اسکالوپ ها رو برگردونید تا هر دو طرفشون طلایی بشه. وقتی سطح بیرونی اسکالوپ، ترد و رنگ طلایی و داخل گوشت مغزپخت شد، اسکالوپ ها آماده سرو هستن و می تونین با سس دلخواه میل کنید. این روش هم سالم تره چون روغن کمتری مصرف می شه، هم ظاهر یکنواخت تری به اسکالوپ می ده.
طرز تهیه اسکالوپ گوشت چرخ نموده
برای تهیه اسکالوپ گوشت با گوشت چرخ شده، حدود 400 گرم گوشت چرخ نموده رو با 1 پیاز میانه رنده و آب گرفته، 1 تخم مرغ، 2 قاشق غذاخوری آرد یا آرد سوخاری، نمک، فلفل، پاپریکا و کمی زیره مخلوط کنید و خوب ورز بدید تا یکدست بشه. از مواد، به مقدار 2 قاشق غذاخوری بردارید و بین دست هاتون گرد و بعد پهن کنید تا شکل اسکالوپ پیدا کنه.
توی سه تا ظرف جدا مواد سوخاری رو بریزید؛ توی یکی آرد سفید، یکی دیگه تخم مرغ زده شده و سومی رو آرد سوخاری مخلوط با سبزی خشک بریزید. هر اسکالوپ رو اول توی آرد سفید بغلتونید، بعد توی تخم مرغ زده شده بزنید و در نهایت توی آرد سوخاری بچرخونید و کمی فشار بدید تا مواد سوخاری بهشون بچسبه.
توی یک ماهیتابه چند قاشق روغن زیتون یا روغن گیاهی بریزید و روی حرارت میانه داغ کنید. اسکالوپ ها رو داخل تابه بذارید و هر طرف رو حدود 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت بشه.
وقتی آماده شدن، داغ داغ همراه با سس ماست و لیمو یا کرمی سرو کنید. می تونید اسکالوپ ها رو مثل روش بالا، بعد از آماده کردن، داخل سینی فر بذارید و توی فر با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.
برای خرید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه اسکالوپ گوشت
- ورقه های گوشت رو نهایتاً یک سانتی متر برش بدید و بعد با بیفتک کوب به حدود نیم سانتی متر برسونید. این کار باعث می شه گوشت سریع تر بپزه و بافت نرم تری داشته باشه.
- گوشت رو بعد از مزه دار کردن حداقل 20 دقیقه در یخچال استراحت بدید تا ادویه ها جذبش بشن. اگر زمان بیشتری دارید، تا یک ساعت هم می تونید بذارید تا طعمش قوی تر بشه.
- برای تردی بیشتر اسکالوپ گوشت، بعد از سوخاری کردن، اسکالوپ ها رو 10 دقیقه توی یخچال بذارید تا آرد سوخاری بهتر بهشون بچسبه.
- موقع سرخ کردن اسکالوپ گوشت، حرارت رو میانه نگه دارید چون حرارت زیاد باعث سوختن سطح بیرونی و خام موندن داخل اسکالوپ می شه.
- روغن زیتون یا روغن گیاهی سبک برای سرخ کردن اسکالوپ ها انتخاب کنید تا اسکالوپ ها سنگین و روغنی نشن.
- می تونید ادویه هایی مثل کاری، فلفل دلمه ای خشک یا حتی دارچین خیلی کم اضافه کنید تا طعم متفاوتی بسازید.
- اسکالوپ ها رو به صورت داغ سرو کنید و کنارش سالاد تازه، سبزیجات بخارپز یا سس ماست و لیمو بذارید.
- اسکالوپ ها رو بلافاصله بعد از پختن، سرو کنید چون بعدش تردیشون رو از دست می دن. اگر قرار هست کمی بعد سرو بشن، توی فر گرم با دمای پایین (حدود 100 درجه) نگه دارید تا تردی اون ها حفظ بشه بدون اینکه خشک بشن.
فوت و فن های خوشمزه شدن اسکالوپ گوشت
اسکالوپ گوشت رو با چه نوع گوشتی می تونیم درست کنیم؟
اسکالوپ رو معمولاً با فیله یا راسته گوساله تهیه می کنن، اما می تونید از گوشت بوقلمون یا مرغ هم بهره ببرید. برای اسکالوپ چرخ شده هم، ترکیب گوشت گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند مناسبه.
ضخامت مناسب ورقه های گوشت چقدره؟
برترین ضخامت گوشت حدود نیم سانتی متره. اگر ضخیم تر باشه دیر می پزه و داخلش خام می مونه. اگر هم خیلی نازک باشه خشک و شکننده می شه.
برترین ادویه ها برای اسکالوپ گوشت چیه؟
ادویه های پایه شامل نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زیره هستن. می تونید برای تنوع از آویشن، اورگانو یا حتی کمی پودر کاری هم بهره ببرید.
برای تردتر شدن اسکالوپ گوشت چه کنیم؟
بعد از سوخاری کردن، اسکالوپ ها رو 10 دقیقه توی یخچال بذارید تا آرد سوخاری بهتر بچسبه. بعلاوه سرخ کردن رو حرارت میانه و روغن کافی باعث تردی می شه.
برترین سس ها برای سرو در کنار اسکالوپ گوشت چیه؟
سس ماست و لیمو برترین انتخابه. سس قارچ و پنیر هم انتخاب محبوبیه که اسکالوپ رو خوشمزه تر و مجلسی تر می کنه.
اسکالوپ گوشت رو می شه از قبل آماده کرد؟
بله، می تونید گوشت ها رو مرینیت و حتی سوخاری کنید و تا چند ساعت توی یخچال نگه دارید. فقط سرخ کردن یا پختش رو نزدیک زمان سرو انجام بدید تا تردی اسکالوپ گوشت حفظ بشه.
منبع: افق کوروش