18 نکته سالاد سزار ایتالیایی با مرغ به روش رستورانی
به گزارش مجله پیامک، می دانستید هر سال 4 جولای (13 تیر) روز جهانی سالاد سزار است؟ سالاد سزار یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین سالادهای ایتالیایی است که برخلاف تصور عموم ربطی به ژولیوس سزار امپراطور رم باستان ندارد. سالاد سزار در فهرست خوشمزه ترین سالادها یک غذای کامل برای قرار دادن در برنامه غذایی یک ماهه رمضان است. آموزش طرز تهیه سالاد سزار ایتالیایی اصل به روش رستورانی به همراه فیلم طرز تهیه سالاد سزار خانگی را در سرویس آشپزی از مجله خبرنگاران بخوانید و دیدن کنید.

طرز تهیه سالاد سزار در یک نگاه
برای تهیه سالاد سزار با مرغ، ابتدا فیله مرغ را بشویید و با نمک، فلفل و سیر مزه دار کنید. سپس، گوشت فیله مرغ مزه دار شده را برای 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا طعم مواد به خورد مرغ برود. در این فاصله، برگ های کاهو را بشویید و کاملا خشک کنید. نان تست را هم دورگیری نموده، به شکل مکعبی خرد کنید. پس از آن، تکه های نان را به روغن زیتون آغشته نموده و در تابه داغ یا فر برشته کنید تا کروتان آماده گردد. سپس، مرغ را نیز در همان تابه گریل کنید تا طلایی گردد. برای تهیه سس، سس مایونز را با خردل، سرکه بالزامیک، پنیر پارمسان، سیر، نمک و فلفل ترکیب کنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد. در آخر، کاهوی خرد شده را در ظرف سرو بریزید و مرغ گریل شده، نان کروتان و پنیر را نیز به آن اضافه کنید. سس سزار را درست پیش از سرو روی سالاد بریزید و به آرامی مخلوط کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه سالاد سزار ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه سالاد سزار رستورانی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
فیله مرغ | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
سیر | 3 حبه |
نان تست | 2 عدد |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه بالزامیک | به اندازه لازم |
پنیر پارمسان | به اندازه لازم |
کاهو | 500 گرم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه سالاد سزار: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه سالاد سزار با مرغ و نان کروتان
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سالاد سزار خانگی، ابتدا گوشت فیله مرغ را بشویید و در سبد قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. برگ های تر و تازه کاهو را نیز به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی کاهوها هم رفع گردد. از سوی دیگر، حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را هم رنده کنید و کنار بگذارید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت فیله مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: گوشت فیله مرغ را مزه دار کنید
حالا، گوشت فیله مرغ را در ظرف مناسبی بگذارید و با اندازهی نمک و فلفل سیاه آغشته کنید. نصف سیرهای رنده شده را نیز روی گوشت فیله مرغ بریزید و ماساژ دهید تا طعم دار گردد. سپس، روی این ظرف را با سلفون بپوشانید و برای 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد گوشت فیله مرغ بروند و بوی زهم آن رفع گردد.
برای خرید انواع ادویه مانند نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: نان تست را خرد کنید
در فاصله مزه دار شدن گوشت مرغ و در این مرحله از طرز تهیه سالاد سزار رستورانی، دور هر دو تکه نان تست را برش بزنید تا فقط قسمت های نرم و سفید نان ها باقی بماند. سپس، نان های تست دورگیری شده را به صورت مکعبی خرد کنید.
برای خرید انواع نان مانند نان تست می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: نان کروتان را آماده کنید
حالا تکه های نان را با یاری یک فرچه آشپزی به اندازه کمی روغن زیتون آغشته کنید. سپس، تابه مناسبی را روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. قطعات نان آغشته به روغن را در این تابه داغ بچینید و برشته کنید.
در صورت تمایل، می توانید اندازه بسیار کمی از سیرهای رنده شده را نیز در این تابه بریزید یا روی نان ها بمالید تا طعم سیر را هم به خودشان بگیرند. به این ترتیب، نان کروتان آماده می گردد. قطعات نان خوش عطر و طعم و برشته را در بشقاب بریزید و کنار بگذارید تا بعدا به سالاد سزار با مرغ اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید نان کروتان را در فر برشته کنید.
برای خرید روغن زیتون می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: گوشت فیله مرغ را گریل کنید
در این مرحله از طرز تهیه سالاد سزار با مرغ گریل، ابتدا کف همان تابه داغی که نان ها را در آن برشته کردید، کمی چرب کنید. سپس، قطعات مرغ مزه دار شده را در این تابه داغ بگذارید و روی حرارت میانه رو به زیاد، هر دو طرف فیله مرغ را برشته کنید. در طرز تهیه فیله مرغ سالاد سزار می توانید از فر، منقل ذغالی یا گریل برقی نیز بهره ببرید. پس از آن، حرارت را خاموش کنید و فیله مرغ گریل شده را کنار بگذارید تا خنک گردد.
مرحله ششم: پایه سس سالاد سزار را آماده کنید
برای آماده کردن سس، در این مرحله از طرز تهیه سالاد سزار با مرغ، ابتدا باید سس مایونز () را در ظرف مناسبی بریزید و اندازه مشخص شده از سس خردل () و سرکه بالزامیک را نیز به آن اضافه کنید. این مواد را هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند و مایه یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید سرکه بالزامیک و انواع سس مانند سس مایونز و سس خردل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: سس سالاد سزار با مرغ را تکمیل کنید
حالا، اندازه دلخواه از پنیر پارمسان را هم به پایه سس سالاد سزار با مرغ اضافه کنید. به جای مانده سیر رنده شده را نیز به همراه کمی نمک و فلفل در این ظرف بریزید. پس از آن، محتویات این ظرف را دوباره به خوبی هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید. این سس را در ظرف مناسبی بریزید تا بعدا همراه سالاد سزار سرو کنید.
برای خرید پنیر پارمسان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: کاهو را خرد کنید
تا الان، مطمئنا آب اضافی برگ های کاهو از سبد خارج شده و کاهو کاملا خشک و آماده برش خوردن است. بنابراین، برگ های تر و تازه کاهو را در ابعاد دلخواه خرد کنید. سپس، تکه های کاهو را در ظرف سرو بریزید.
مرحله آخر: سالاد سزار با مرغ را سرو کنید
حالا، تکه های نان کروتان و گوشت فیله مرغ برشته یا گریل شده را نیز در ظرف سرو، روی برش های کاهو بریزید. اندازهی پنیر پارمسان هم روی این سالاد بپاشید. سپس، سس سزار را که قبلا آماده کردید، درست قبل از سرو به سالاد اضافه کنید تا قطعات نان کروتان، زودتر به سس آغشته نشوند و همچنان برشته باقی بمانند. سالاد را به آرامی مخلوط نموده و هر چه سریع تر میل کنید تا بافت ترد کروتان خراب نگردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مرغ با فیلم آموزش تهیه
روش تهیه سالاد سزار با مرغ سوخاری
طرز تهیه سالاد سزار با مرغ سوخاری عینا مانند رسپی بالا است؛ با این تفاوت که به جای فیله مرغ گریل شده یا سرخ شده باید از فیله مرغ سوخاری () بهره ببرید.
روش تهیه سالاد سزار رژیمی با مرغ
طرز تهیه سالاد سزار رژیمی با مرغ هم درست مشابه همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که برای درست کردن سس سالاد سزار، به جای مایونز باید از ماست یونانی کم چرب بهره ببرید. سپس، کاهوی شسته شده و خرد شده را در ظرف سالاد بریزید. مرغ گریل شده، کروتان و اندازه کمی پنیر پارمسان رنده شده را نیز به کاهو اضافه کنید و سس را روی آن بریزید. در آخر، سالاد را به آرامی مخلوط نموده و بلافاصله سرو کنید.
دستور تهیه سالاد سزار ساده بدون مرغ
برای تهیه سالاد سزار ساده بدون مرغ، کافی است چند برگ کاهوی تازه را شسته و خرد کنید و در ظرف بریزید. سپس، نان تست را به مکعب های کوچک برش زده و با کمی روغن زیتون در تابه یا فر برشته کنید تا کروتان ترد آماده گردد. برای تهیه سس، دو الی سه قاشق غذاخوری ماست یونانی کم چرب () را با یک قاشق آبلیموی تازه، نصف حبه سیر رنده شده، یک قاشق چای خوری خردل و کمی نمک و فلفل مخلوط نموده و خوب هم بزنید.
در ادامه، سس را به کاهو اضافه کنید، کروتان را روی آن بریزید و کمی پنیر پارمسان رنده شده نیز به عنوان چاشنی روی سالاد بپاشید. در آخر، مواد را به آرامی با هم مخلوط نموده و بلافاصله سرو کنید.
نگاهی به تاریخچه سالاد سزار
سالاد سزار اختراع سزار کاردینی آشپز ایتالیایی-آمریکایی است که در جشن های استقلال آمریکا در سال 1924 از سر ناچاری و خالی بودن یخچال رستوران با مواد دم دستش یک سالاد خوشمزه آماده کرد. احتمالا آن روز آقای سزار کاردینی فکرش را هم نمی کرد که سالاد ابداعی اش یک روز تبدیل به پرطرفدارترین سالاد رستوران های درجه یک در سرتاسر جهان گردد.
سالاد سزار ایتالیایی را می توانید بدون مرغ و به صورت کاملا گیاهی، با فیله مرغ گریل یا کبابی با بیکن یا حتی با میگو درست کنید. اما در طرز تهیه سالاد سزار به سبک ایرانی از فیله مرغ سوخاری هم استفاده می گردد. این روزها، برخی رستوران ها هم به سالاد سزار قارچ اضافه می نمایند.
نکات مهم در طرز تهیه سالاد سزار خانگی به روش رستوران
- در صورت تمایل، می توانید سالاد سزار را به جای مرغ با میگو یا بیکن گریل شده سرو کنید.
- برای تهیه سالاد سزار با مرغ می توانید فیله مرغ گریل شده را به صورت ورقه ای روی سالاد قرار دهید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید چند قطره سس ورچستر یا کمی پودر آنچوی را نیز به ترکیبات سالاد سزار اضافه کنید تا طعم آن به نسخه اصلی نزدیک تر گردد.
- گوشت فیله مرغ را در تابه بدون روغن (یا فقط کمی چرب) یا روی گریل بپزید تا مغزپخت و طلایی گردد. سپس، می توانید گوشت فیله مرغ گریل شده را به صورت کامل یا ورقه ای روی سالاد سزار بگذارید.
- سالاد سزار یک سالاد کم کالری با بار پروتئینی بالا و مناسب برای رژیم های کاهش وزن یا فیتنس است.
- برای تهیه سالاد سزار، کاهو باید کاملا خشک باشد تا سس به خوبی به برگ ها بچسبد و سالاد آب نیندازد.
- توجه داشته باشید، کروتان باید ترد و طلایی باشد، نه سفت یا سوخته؛ می توانید آن را با کمی روغن زیتون و سیر طعم دار کنید.
- سس سالاد سزار باید با مواد تازه تهیه گردد؛ استفاده از ماست یونانی یا زرده تخم مرغ، آبلیموی تازه و خردل به طعم اصیل نزدیک تر است.
- سالاد سزار را درست پیش از سرو مخلوط کنید تا کروتان ها نرم نشوند و بافت سالاد حفظ گردد.
- برای درست کردن سس سالاد سزار ایتالیایی اصل می توانید به جای سرکه بالزامیک، از آب لیموترش تازه بهره ببرید.
- می توانید سالاد سزار را به جای سس مخصوص آن همراه با سس هزار جزیره (طرز تهیه سس هزار جزیره) نیز میل کنید.
- به جای استفاده از سیر خام می توانید از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) نیز بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن سالاد سزار
آیا می توانیم سس سالاد سزار را با تخم مرغ درست کنیم؟
بله. به جای استفاده از ماست یونانی یا سس مایونز، می توانید از زرده تخم مرغ یا حتی آووکادوی له شده در تهیه سس مخصوص سالاد سزار بهره ببرید.
آیا سالاد سزار فقط با مرغ تهیه می گردد؟
خیر. اتفاقا نسخه کلاسیک سالاد سزار اصلا مرغ ندارد. ولی شما به دلخواه می توانید مرغ، میگو، بیکن یا توفو به سالاد سزار اضافه کنید.
برترین نوع کاهو برای سالاد سزار چیست؟
برای درست کردن سالاد سزار کاهو رومی برترین گزینه است چون برگ های ترد و بلندی دارد و بافت آن با سس سزار خیلی خوب هماهنگ می گردد.
آیا می توانیم سس سزار را از قبل آماده کنیم؟
بله. سس سزار را می توانید تا 3 روز در یخچال نگه دارید؛ ولی بهتر است تازه مصرف گردد.
آیا نان تست معمولی مناسب است؟
بله. اما می توانید از نان سبوس دار یا نان باگت نیز استفاده نموده و آن را در تابه یا فر با کمی روغن زیتون برشته کنید.
آیا سالاد سزار نسخه کاملا گیاهی هم دارد؟
بله. با حذف پنیر و استفاده از سس گیاهی یا بدون تخم مرغ می توانید نسخه کاملا گیاهی سالاد سزار را تهیه کنید.
منبع: افق کوروش