طرز تهیه مسقطی، دسری ایرانی و خوشمزه

به گزارش مجله پیامک، مسقطی دسری خوشمزه و ایرانی است که به راحتی و در زمانی اندک از نشاسته و شکر تهیه می گردد. در ادامه طرز تهیه طعم های مختلف این دسر در شکل های متفاوت توضیح داده می گردد.

طرز تهیه مسقطی، دسری ایرانی و خوشمزه

با تور عمان از سفری عالی برای کسب آرامش لذت ببرید و با شهرهای زیبای صلاله و مسقط آشنا شوید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - مسقطی یکی از دسر های سنتی و اصیل ایرانی است که در بیشتر مناطق کشورمان تهیه می گردد. این دسر را حتی به عنوان میان وعده با چایی نیز می توان میل کرد. طعم های متفاوتی از این دسر وجود دارد که محبوب ترین آن ها زعفرانی است.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • مسقطی ساده
  • مسقطی لوزی شکل

طرز تهیه مسقطی ساده

به منظور تهیه این دسر خوشمزه به 30 الی 40 دقیقه زمان و مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
نشاسته گل200 گرم
شکر400 گرم
آبشش الی هفت لیوان
کره150 گرم
خلال بادام بو داده100 گرم

چند نکته:

  • به جای کره می توانید از 100 گرم روغن آب نموده ای که جرم آن را گرفته اید، بهره ببرید.
  • حتما از نشاسته گندم بهره ببرید.

دستور تهیه:

  1. نشاسته را در شش الی هفت لیوان آب سرد حل کنید.
  2. نشاسته حل شده را از صافی رد کنید تا یک دست گردد.
  3. اکنون مایه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و دائما بهم بزنید تا نشاسته به جوش آید و کمی غلیظ گردد.
  4. سپس شکر و گلاب را اضافه نمایید.
  5. خلال بادام را کاملا بشویید و به مسقطی اضافه کنید.
  6. کره را به دسر بیفزایید.
  7. بهم بزنید تا مواد با یکدیگر مخلوط و غلیظ شوند.
  8. سپس مسقطی را در ظرف ریخته و روی آن را با مقداری پسته خرد شده یا پودر نارگیل تزیین کنید.
  9. زمانی که دسر سرد شد، آماده است و می توانید آن را سرو کنید.

چند نکته:

  • اگر نشاسته کمی ترش باشد، مقداری آب سرد روی آن بریزید و پس از مدتی که ته نشین شد، آب آن را دور ریخته و مراحل را از ابتدا به ترتیب یاد شده، انجام دهید.
  • برای تهیه مسقطی زعفرانی، در مرحله دوم پس از آنکه نشاسته را از صافی رد کردید، زعفران ساییده شده را به آن اضافه کنید و مابقی مراحل را به همان ترتیب یاد شده، انجام دهید.
  • این دسر را با طعم کاکائو نیز می توان تهیه کرد، برای این منظور یک الی دو قاشق غذا خوری پودر کاکائو را به نشاسته صاف شده، اضافه کنید.

  • در صورتی که تمایل دارید این دسر را با طعم آلبالو تهیه کنید، مثل طعم های دیگر، پس از صاف کردن نشاسته، چند قاشق شربت آلبالو به آن اضافه کنید. رنگ این دسر در نهایت قرمز خواهد شد.

  • در صورت تمایل می توانید در مایه این دسر از خلال بادام بو داده شده، استفاده نکنید، اما وجود آن در دسر به ویژه مسقطی برش خورده، ظاهر آن را زیباتر خواهد نمود.

طرز تهیه مسقطی برش خورده

تمام مواد اولیه مورد احتیاج برای این مسقطی مشابه قبل است، اما به مقدار کمی هل نیز احتیاج دارید. در این نوع دسر، مایه باید آنقدر غلیظ گردد که رد قاشق روی آن باقی بماند. سپس آن را در یک ظرف بریزید به طوری که ارتفاع زیادی نداشته باشد. سطح آن را با پشت قاشق صاف کنید و اجازه دهید تا دسر کاملا سرد و سفت گردد. سپس آن را با چاقو به صورت لوزی برش بزنید.

تزیین مسقطی بسیار راحت است، اگر نوع ساده این دسر را آماده می کنید، می توانید آن را در ظرف های بستنی خوری تهیه کنید و هر ظرف را برای یک نفر سرو نمایید. روی ظرف را نیز می توانید با پودر نارگیل، پودر پوسته و ... تزیین کنید. اگر به صورت برش خورده این دسر را تهیه کردید، وقتی آن را در سینی قرار دادید، مقداری پودر پسته یا نارگیل روی آن بپاشید.

این دسر از نشاسته گندم تهیه می گردد، از اینرو قابض است و به تسکین درد سینه و سرفه یاری می نماید. به علاوه انرژی بالایی دارد و می تواند نیروی مورد احتیاج برای فعالیت را تامین کند. البته به یاد داشته باشید که قند زیادی نیز دارد و نباید در استفاده از آن زیاده روی کرد.

منبع: ستاره
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 1426

به "طرز تهیه مسقطی، دسری ایرانی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مسقطی، دسری ایرانی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید