طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار بازاری و حرفه ای
به گزارش مجله پیامک، شیرینی ساق عروس خود به تنهایی انواع مختلفی دارد که یکی از یکی خوشمزه تر است. ظاهر، طعم و مقدار این شیرینی خوشمزه مناسب پذیرایی در هر میهمانی به ویژه عروسی است. ایرانی ها این شیرینی خوش عطر و طعم را همچون شیرینی زبان در دسته شیرینی های نوستالژیک قرار می دهند. در مطالب قبلی به روش تهیه شیرینی ساق عروس به صورت کامل اشارره نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. اگر روزی هوس این شیرینی خوشمزه را کردید یا میهمانی در منزل داشتید با دانستن طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار می توانید آن را به شکل بازاری و حرفه ای درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کرم شیرینی ساق عروس
- شیر دو لیوان
- شکر یک دوم پیمانه
- آرد سه قاشق غذاخوری
- کره یک قاشق غذاخوری
- وانیل به میزان لازم
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار
- آرد 350 گرم
- خامه صبحانه 200 گرم
- کره 150 گرم
- سفیده تخم مرغ یک عدد
- زرده تخم مرغ دو عدد
- پودرقند پنج قاشق غذاخوری
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ یک عدد
- زعفران دم نموده به میزان لازم
- مغزیجات به میزان لازم
طرز تهیه کرم شیرینی
1. مایه کرم را درست کنید
شیرینی ساق عروس از آن دسته شیرینی هایی است که می توان به راحتی در منزل و به صورت حرفه ای درست کرد. مواد لازم را از 30 دقیقه قبل از آغاز آماده سازی بیرون بگذارید. با این کار مواد هم دمای محیط شده و مراحل کار هم راحت تر پیش می رود. در طرز تهیه کرم شیرینی ساق عروس یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. شیر، شکر و آرد را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. مواد را مدام هم بزنید. با از بین رفتن بوی خامیِ آرد، کره را هم اضافه کنید. مواد را مجدد هم بزنید تا کره ذوب گردد. با به غلظت رسیدن مخلوط، وانیل را اضافه کنید. یک دقیقه زمان دهید که قابلمه روی حرارت بماند. در نهایت آن را داخل یک کاسه بریزید تا از حرارت بیفتد. روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید. شما برای کرم این شیرینی نوستالژی می توانید دستور تهیه کرم پیراشکی را هم امتحان کنید.
طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار
1. مخلوط کره را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار باید کره را به همراه شکر داخل یک کاسه بریزید. مواد را با هم زن برای چند دقیقه خوب هم بزنید. در حین هم زدن مواد را هم دورگیری کنید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند. در آخر که مخلوط حجیم و کرمی رنگ شد، وانیل را اضافه کنید. حال احتیاج است که برای تهیه بهتر مخلوط، کره را برای یک تا دو دقیقه دیگر مجدد هم بزنید. دستور تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه برای پذیرایی بهتر در دورهمی ها به یاری تان خواهد آمد، آن را امتحان کنید.
2. خمیر ساق عروس را درست کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار نوبت به تخم مرغ ها می رسد. زرده و سفیده تخم مرغ ها را از یکدیگر جدا کنید. 2 عدد زرده تخم مرغ را داخل کاسه بریزید. مواد را هم بزنید سپس میزان خامه گفته شده را هم اضافه کنید. مخلوط را با دور میانه برای دو تا سه دقیقه هم بزنید. در کاسه ای جداگانه سفیده تخم مرغ را با شکر گفته شده هم بزنید تا کف کند. در ادامه مخلوط سفیده تخم مرغ را به مواد داخل کاسه اضافه کنید. مواد را به آرامی با لیسک هم بزنید.
3. آرد را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار باید آرد را سه بار الک کنید. سپس آن را کم کم به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید تا شکل خمیر شیرینی به خود بگیرد. خمیر شیرینی ساق عروس باید کمی چسبناک باشد. به همین دلیل خمیر را برای 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خودش را گرفته و سفت گردد. با وجود زرده اضافه تخم مرغ می توانید دستور تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخم مرغ را هم به دیگر دستورهای شیرینی عید اضافه کنید.
4. خمیر را شکل دهید
در چهارمین مرحله از طرز شیرینی ساق عروس کرم دار باید روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید. خمیر را روی آن بگذارید. با یاری وردنه خمیر را به صورت چهارگوش باز کنید. اطراف آن را با کاتر یا یک چاقوی تیز برش دهید. خمیر را در میزان های پنج در هشت برش بزنید. کرم شیرینی را که از قبل آماده نموده اید با یاری قیف مخصوص داخل خمیر بریزید. خمیر را از دو طرف به روی یکدیگر بیاورید. از دیگر شیرینی های محلی شب عید که تهیه آن خالی از لطف نیست دستور تهیه قطاب با ماست و بدون فر است که به آسانی درست می گردد.
5. خمیر شیرینی را رومال بزنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس باید خمیر شیرینی ها را به آرامی و با فاصله از یکدیگر داخل سینی فر بچینید. زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده را داخل یک کاسه کوچک ریخته و هم بزنید. حال با یاری برس مخصوص، روی خمیرهای شیرینی را رومال کنید. سپس با توجه به ذائقه تان پودر آجیل مورد علاقه تان را روی آن ها بپاشید. فر را از قبل برای 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در نهایت سینی را برای 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی ها پخته شوند. پیشنهاد ما به شما برای شادمان کردن بچه ها تان تهیه کیک یخچالی با بیسکوییت پتی بور است که نباید از آن غافل شوید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی ساق عروس کرم دار
شیرینی ساق عروس را می توان به راحتی همچون تهیه شیرینی نارگیلی یا شیرینی اشکی در منزل و قبل از شب های عید تهیه کرد. دستور تهیه این شیرینی پیچیدگی خاصی ندارد تنها به تکرار و تمرین احتیاج دارد. نکات تکمیلی گفته شده در ادامه به شما در پیش بردن مراحل تهیه اش یاری خواهد نمود.
خمیر شیرینی ساق عروس
در طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار، پیچیدن خمیر به شکل دوک برای تازه کاران کمی سخت است. برای راحتی کارتان می توانید از یک نی چوبی محکم همچون قلم خطاطی یاری بگیرید. در ادامه خمیر شیرینی را باید همچون دستور تهیه باقلوا پهن کنید. آن را به دور نی چوبی بپیچید. لبه های خمیر را با یاری سفیده تخم مرغ یا عسل به یکدیگر بچسبانید. آن را با یاری چاقو به قطعات دو سانتی متری برش دهید. سپس داخل روغن سرخ کنید. قلم را از داخل خمیر بیرون بیاورید. با کرم تهیه شده آن ها را پر کنید. یک سر آن را به شربت آغشته کنید. در نهایت در پودر پسته یا کنجد بغلتانید.
تهیه شیرینی ساق عروس بدون فر
یکی از دستورهای تهیه شیرینی ساق عروس تهیه آن بدون فر است که باید از تابه یا قابلمه یاری بگیرید. در صورت تهیه آن با تابه باید مراحل گفته شده در بالا را به خوبی پیش ببرید. داخل خمیر را با گردو خردشده یا هر مغزیجات دیگری پر کنید. سپس روغن سرخ کردنی را داخل یک تابه مناسب بریزید. خمیرهای شیرینی را به آرامی داخل آن انداخته و سرخ کنید. در نهایت در پودر قند و هل بغلتانید. در صورت استفاده از قابلمه باید آن را به همراه شعله پخش کن برای 15 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم گردد. سپس شیرینی ها را با فاصله داخل آن بچینید. در آن را دم کنی بپیچید. ساق عروس هایتان بعد از 25 دقیقه آماده هستند.
مواد میانی شیرینی ساق عروس
در دستور تهیه شیرینی ساق عروس باید بدانید که آن را با توجه به ذائقه تان می توانید پر کنید. اگر از علاقه مندان به آجیل هستید می توانید پودر پسته، پودر نارگیل، پودر بادام، مغز گردو خردشده یا از دیگر انواع مغزیجات بهره ببرید و در صورت عدم تمایل می توانید داخل آن را با کرم پیراشکی یا پودر قند پر کنید. از دیگر شیرینی های نوستالژی، تهیه شیرینی زبان بدون فر برای دورهمی ها و پذیرایی در ایام عید است.
سرو شیرینی ساق عروس
اگر این شیرینی نوستالژی را برای پذیرایی در میهمانی هایتان تهیه نموده اید به راحتی می توانید آن را با پودر قند و هل تزئین کنید. با این حال شما می توانید آن ها را قبل از پخت در فر رومال کنید. سپس پودر پسته و پودر گردو روی آن ها بریزید. قهوه یونانی، چای یا تهیه لته کدوحلوایی پاییزی برترین گزینه هایی هستند که می توانید کنار این شیرینی سرو کنید.
نگه داری شیرینی ساق عروس
ماندگاری شیرینی ساق عروس نسبت به دیگر شیرینی ها بسیار کم است پس باید آن را داخل یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید. به صورت میانگین تنها یک هفته تازه می مانند پس تنها به میزان احتیاجتان آن را درست کنید. از سویی دیگر آن را در دمای محیط نگذارید چراکه زود خشک می شوند. از دیگر شیرینی های بدون فر، تهیه شیرینی پفکی گردویی بدون فر است که تهیه آن خالی از لطف نیست.
منبع: کتاب کاله