طرز تهیه ترشی گیلاس به 3 روش خوشمزه خانگی با طعم بازاری
به گزارش مجله پیامک، ترشی گیلاس یکی از فرآورده های گیلاس است و یک چاشنی عالی در کنار غذا برای مهمانی ها و دورهمی ها به شمار می آید. در این مقاله از سرویس در طرز تهیه ترشی گیلاس به 3 روش را به شما آموزش خواهیم داد. فوت و فن های کاربردی تهیه ترشی گیلاس هم می توانید در همین مقاله یاد بگیرید.
طرز تهیه ترشی گیلاس ساده
مواد لازم برای تهیه ترشی گیلاس سیاه
گیلاس: 1 کیلوگرم
آب: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: 3 قاشق غذاخوری
سرکه: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
فلفل سیاه: نوک قاشق چای خوری
ترخون و رزماری: چند شاخه
مراحل طرز تهیه ترشی گیلاس ساده
برای درست کردن ترشی گیلاس، باید در قدم اول گیلاس ها را بشویید و خشک کنید. سپس شکر، آب و سرکه را بجوشانید و به گیلاس ها بیفزایید. بعد از اینکه همه مواد را با هم ترکیب کردید، درب بطری را ببندید. ترشی گیلاس برای آماده شدن به حدود 15 تا 20 روز زمان احتیاج دارد. برای مشاهده شیوه درست کردن این ترشی، مراحل تهیه را به ترتیب ادامه دهید.
مرحله اول: گیلاس ها را آماده کنید
در ابتدا برای طرز تهیه ترشی گیلاس، گیلاس های تازه را بشویید و چوب و شاخه آن ها را جدا کنید. گیلاس ها را آبکش کنید و بعد از اینکه آب اضافی شان خشک شد، آن ها را روی یک پارچه نخی تمیز بریزید تا هیچ گونه آبی روی گیلاس ها نماند. احتیاجی نیست که هسته گیلاس ها را بیرون بیاورید.
مرحله دوم: گیلاس ها را در بطری بریزید
سپس یک بطری شیشه ای خشک و تمیز را بردارید و گیلاس ها را در آن بریزید. حتما بطری باید استریل و بدون هر گونه آلودگی باشد. یک لایه گیلاس و یک لایه رزماری و ترخون در بطری بچینید. دوباره این لایه ها را تکرار کنید تا موادتان تمام گردد. در آخر، روی گیلاس ها را میزانی فلفل سیاه بپاشید.
مرحله سوم: مایه ترشی گیلاس را آماده کنید
آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید و دانه های شکر حل شوند. صبر کنید تا آب و شکر کمی قوام پیدا نمایند. سپس سرکه را به آن بیفزایید و به مدت 10 دقیقه روی حرارت بگذارید تا همه مواد با هم بجوشند. بعد شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید مایه ترشی خنک گردد.
مرحله چهارم: مایه ترشی را به گیلاس ها اضافه کنید
بعد از این که مایه ترشی سرد شد و از دما افتاد، آن را به مواد داخل بطری اضافه کنید. درب بطری را کاملا ببندید تا هوا به داخل بطری نفوذ نکند. بطری ترشی گیلاس را در جای خنک و دور از آفتاب قرار دهید. 2 تا 3 هفته بعد، ترشی گیلاس شما آماده سرو است. می توانید آن را در کنار انواع غذاها میل کنید.
طرز تهیه ترشی گیلاس با وانیل
مواد لازم برای تهیه ترشی گیلاس قرمز یا سیاه
گیلاس: 1 کیلوگرم
شکر: 250 گرم
سرکه: 1 لیتر
وانیل: 1 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه ترشی گیلاس با وانیل
در این روش از درست کردن ترشی گیلاس، بهتر است از گیلاس هایی که کمی سفت و نارس هستند، برای ترشی کردن بهره ببرید. ولی حتما از سالم بودن آن ها مطمئن شوید. در این شیوه تهیه ترشی باید سرکه را به همراه شکر و وانیل به گیلاس ها اضافه کنید. این ترشی احتیاج به جوشاندن سرکه ندارد و آماده کردن آن موقع کمتری می گیرد. طرز تهیه ترشی گیلاس با وانیل را می توانید در ادامه یاد بگیرید.
مرحله اول: گیلاس ها را آماده کنید
گیلاس ها را در ابتدا بشویید. چوب و ساقه آن ها را با دقت جدا کنید تا گیلاس ها دچار پارگی نشوند. اجازه دهید گیلاس ها کاملا خشک شوند. یک یا دو ردیف از گیلاس ها را داخل بطری بچینید. روی این لایه را یک لایه شکر بپاشید.
مرحله دوم: مواد ترشی را در بطری بریزید
روی لایه شکر را یک لایه دیگر گیلاس بچینید و دوباره با شکر بپوشانید. همه گیلاس ها و شکرها را به همین ترتیب بچینید تا موادتان تمام گردد. در آخر، سرکه را روی گیلاس ها بریزید و وانیل را به آن اضافه کنید. درب بطری را کاملا محکم ببندید و آن را در جای خنک و دور از آفتاب بگذارید.
مرحله سوم: ترشی را در جای خنک بگذارید تا آماده گردد
هر چند روز یک بار، به آرامی شیشه را تکان دهید تا شکر و سرکه با هم ترکیب و داخل هم حل بشوند. درب بطری را تا 2 هفته باز نکنید. بعد از این مدت، وقتی ترشی گیلاس شما آماده شد، آن را در کنار غذا سرو کنید.
طرز تهیه ترشی گیلاس با فلفل سبز
مواد لازم برای تهیه ترشی گیلاس
گیلاس: 1 کیلوگرم
فلفل سبز: 100 گرم
سرکه: به اندازه لازم
ترخون: چند شاخه
نمک: 1 قاشق چای خوری
شکر: به اندازه دلخواه
مراحل طرز تهیه ترشی گیلاس و فلفل
در این مدل از طرز تهیه ترشی گیلاس، فلفل های سبز به همراه ترخون لابه لای گیلاس ها گذاشته می شوند و سپس روی همه مواد با سرکه و دیگر چاشنی ها پوشانده می گردد. وقتی مواد ترشی را در بطری ریختید و تمام شد، درب آن را ببندید و صبر کنید تا آماده گردد. این ترشی به 2 تا 3 هفته زمان احتیاج دارد تا آماده گردد.
مرحله اول: گیلاس و فلفل ها را بشویید
در این روش از طرز تهیه ترشی گیلاس، فلفل های سبز و گیلاس ها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. چوب و شاخه گیلاس ها را بگیرید. بهتر است دم فلفل ها را هم بچینید و کوتاه کنید. حتی می توانید آن ها را به صورت حلقه ای برش بزنید.
مرحله دوم: مایه ترشی را روی مواد بریزید
در یک یا چند بطری تمیز و استریل یک لایه گیلاس بریزید و با یک لایه ترخون و فلفل روی آنها را بپوشانید. دوباره لایه ها را تکرار کنید تا زمانی که موادتان تمام گردد. در یک ظرف جدا، سرکه، نمک و کمی شکر را با هم ترکیب کنید. سپس آنها را روی مواد ترشی بریزید. میزان سرکه باید در حدی باشد که روی گیلاس ها را بگیرد.
مرحله سوم: ترشی گیلاس را سرو کنید
وقتی همه مواد تمام شدند، درب بطری شیشه ای را ببندید و آن را به مدت 2 تا 3 هفته در جای مناسب بگذارید تا ترشی گیلاس آماده گردد. بعد از این مدت، می توانید ترشی گیلاس و فلفل را سرو کنید.
فوت و فن های طرز تهیه ترشی گیلاس
*حتما برای درست کردن ترشی گیلاس، از گیلاس هایی بهره ببرید که سالم باشند و اثری از کرم خوردگی و لک روی آن ها نباشد.
*اندازه به کار بردن شکر در ترشی به اندازه شیرین بودن گیلاس هایتان بستگی دارد. می تواند شکر را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
*حذف کردن شکر به طور کامل باعث می گردد ترشی تان خیلی طعم تند و تیزی داشته باشد. پس بهتر است از شکر سفید یا قهوه ای و یا حتی عسل در ترشی تان بهره ببرید.
*سعی کنید در هنگام جدا کردن شاخه ها و تمیز کردن گیلاس ها، میوه ها زخم نشوند یا آسیب نبینند. چون در این صورت، سرکه ممکن است باعث نرم شدن بیش از حد و تغییر شکل آن ها گردد.
*حتما گیلاس هایی را که شستید، قبل از اینکه در طرز تهیه ترشی گیلاس قرمز یا ترشی گیلاس سیاه به کار ببرید، کاملا خشک کنید. اگر گیلاس ها خیس باشند، احتمال اینکه خیلی زود ترشی تان کپک بزند، زیاد است.
*از سبزی و ادویه ترشی می توانید در ترشی گیلاس بهره ببرید. البته این موضوع کاملا اختیاری است.
*ترشی گیلاس را می توانید با مواد دیگر هم ترکیب کنید. مثلا در طرز تهیه ترشی گیلاس با رب انار، میزانی با سرکه ترکیب شده و به مواد ترشی اضافه می گردد.
*می توانید به جای فلفل، از گوجه های گیلاسی در طرز تهیه ترشی گیلاس بهره ببرید.
سوالات متداول
از چه سبزی در طرز تهیه ترشی گیلاس استفاده کنیم؟
سبزی هایی مثل ترخون، رزماری و برگ مو را می توانید در ترشی گیلاس به کار ببرید.
چقدر سرکه برای تهیه ترشی گیلاس ضروری است؟
نسبت سرکه و گیلاس برای تهیه ترشی گیلاس، معمولا برابر است. مثلا به ازای 1 کیلو گیلاس، 1 لیتر سرکه هم استفاده می گردد. اگر به همراه سرکه از آب استفاده می کنید هم بهتر است این اندازه در حدی باشد که روی گیلاس ها را بپوشاند.
با گیلاس چی درست کنم؟
گیلاس یکی از میوه های خوشمزه تابستانی است که می توانید از آن به شکل های مختلف در رژیم غذایی خود بهره ببرید. با آغاز فصل تابستان و ورود این میوه خوشمزه به بازار، می توانید از آن در ، ، برای روکش روی یا چیزکیک و حتی لایه میانی کیک های اسفنجی بهره ببرید.
منبع: افق کوروش