4 طرز پخت کینوا به جای برنج به صورت کته و آبکش در 20 دقیقه

به گزارش مجله پیامک، جایگزین کردن کینوا پخته به جای برنج در اغلب کشورهای جهان در سال های اخیر بسیار پرطرفدار شده است. کینوا یک دانه مغذی و مفید برای سلامتی، مخصوصا برای لاغری و کاهش وزن است که به شکل های مختلف در ، ، و به عنوان جایگزین برنج یا همراه با برنج، مصرف می گردد. کینوا طعم بسیار خوشمزه ای دارد و در عین حال، حاوی بسیاری از مواد مغذی و ریز مغذی های مورد احتیاج بدن است. اگر می خواهید به وعده و خود تنوع بدهید، می توانید کینوای پخته را به جای برنج پخته در رژیم غذایی خود جای دهید. در این مقاله از در ما طرز پخت کینوا به جای برنج به روش های مختلف و نکات پخت و استفاده از کینوا را به شما آموزش خواهیم داد.

4 طرز پخت کینوا به جای برنج به صورت کته و آبکش در 20 دقیقه

طرز پخت کینوا به جای برنج در یک نگاه

برای طرز پخت کینوا برای صبحانه یا ناهار و شام به جای برنج، کینواها را به خوبی بشویید و آبکش کنید. در یک قابلمه آب، ادویه ها، نمک و روغن را بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس دانه های کینوا را در آب در حال جوش بریزید. شعله را کم کنید تا کینواها بپزند و نرم شوند. آب داخل قابلمه هم باید تبخیر گردد. وقتی کینواها پختند، آنها را هم بزنید و سرو کنید.

در ادامه می توانید مواد لازم، جزییات و مراحل پخت کینوا به جای برنج را مطالعه کنید.

مواد لازم برای پخت کینوا

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
دانه کینوا1 لیوان فرانسوی دسته دار
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
نمکنصف قاشق چای خوری
پودر زیرهنوک قاشق چای خوری
فلفل سیاه و فلفل قرمزبه میزان دلخواه
روغن مایع1 یا 2 قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کینوا: 20 دقیقه

مراحل طرز پخت کینوا به جای برنج

کینوا نسبت به یا، به زمان استراحت و پخت کمتری احتیاج دارد و در کمتر از نیم ساعت آماده می گردد. طرز پخت کینوا به جای برنج را به صورت مرحله به مرحله، مطابق روش زیر، دنبال کنید.

مرحله اول: کینوا را آماده کنید

در ابتدا برای طرز پخت کینوا به جای برنج، کینواها را در یک ظرف بریزید و میزانی آب به آنها اضافه کنید. کینواها را با دست، کمی چنگ بزنید تا لایه روی آنها جدا گردد. این کار به گرفتن تلخی کینواها یاری می نماید. کینواها را در آبکش بریزید و زیر آب سرد بشویید. می توانید کینوا را در میزانی آب، به مدت 10 دقیقه بخیسانید.

برای خرید کینوا می توانید به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: آب و ادویه ها را بجوشانید

در یک قابلمه مناسب، 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید و روی حرارت بگذارید. نمک، پودر زیره، فلفل سیاه و قرمز و روغن مایع را اضافه کنید. ادویه ها، روغن و نمک را با آب هم بزنید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.

شما می توانید انواع ادویه معطر غذا، نمک و روغن مایع را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: کینوا را در آب جوش بریزید

در ادامه برای طرز تهیه کینوا پفکی، بعد از جوش آمدن آب، کینواهایی را که شسته و آبکش نموده اید، در قابلمه آب در حال جوش بریزید. کینوا را با آب هم بزنید و شعله زیر قابلمه را کم کنید. لازم نیست درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید کینوا، به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و نرم گردد.

مرحله آخر: کینوا را به جای برنج سرو کنید

در آخرین مرحله طرز پخت کینوا به جای برنج، وقتی آب کینوا کاملا کشیده شد و کینواها نرم شدند، شعله زیر آن را خاموش کنید. می توانید بعد از خاموش کردن کینوا، به مدت 5 دقیقه درب قابلمه را روی آن بگذارید تا کمی دم بکشند. سپس کینوا را با قاشق هم بزنید تا دانه های آن از هم جدا گردد. کینوا را به جای برنج کته یا آبکش با مرغ، گوشت یا میل کنید.

طرز تهیه کینوا به جای برنج به روش های دیگر

کینوا پخته را به روش های دیگر به جای برنج می توانید درست کنید.

طرز پخت کینوا در فر

برای پخت کینوا در فر، باز 10 دقیقه قبل، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. کینواها را به خوبی بشویید و آبکش کنید. سپس آنها را در ظرف مخصوص فر بریزید. به ازای هر 1 پیمانه کینوا، 2 پیمانه آب اضافه کنید و نمک، ادویه ها و روغن مایع (مشابه روش بالا)، در آب بریزید و هم بزنید.

بعد از اینکه فر گرم شد، ظرف حاوی کینوا را در فر بگذارید ولی روی آن را نپوشانید تا آب داخل ظرف، تبخیر گردد. ظرف را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بگذارید تا کینواها بپزند و نرم شوند. سپس کینوا را از فر بیرون بیاورید و با قاشق یا چنگال هم بزنید. کینوا را به جای برنج با خورش یا غذاهای دیگر، می توانید میل کنید.

طرز پخت کینوا در دستگاه بخارپز

بخارپز کردن کینوا کار بسیار ساده ای است. برای طرز تهیه کینوا به روش بخارپز، کینواها را بشویید و آبکش کنید. کینواها را در سبد بخارپز قرار دهید. به ازای هر 1 پیمانه کینوا، 2 پیمانه آب در مخزن بخارپز بریزید.

دستگاه بخارپز را روشن کنید و زمان را روی 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا کینواها بپزند و نرم شوند. سپس کینواهای پخته شده را هم بزنید و به آنها، نمک، ادویه ها یا سبزیجات و حبوبات دلخواه اضافه نموده و میل کنید.

روش پخت کینوا به صورت کته

کته ای کردن کینوا هم کاملا شبیه طرز تهیه برنج کته است، با این تفاوت که زمان کمتری برای پخت احتیاج دارد. در این روش، بعد از شستن و آبکش کردن کینواها، در یک قابلمه، دو برابر میزان کینوا را آب بریزید و بجوشانید.

ادویه های دلخواه، روغن و نمک را اضافه کنید و کینواها را در آب در حال جوش اضافه کنید. شعله زیر کینوا را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بخار گردد. سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید و شعله زیر قابلمه را روی حالت ملایم تنظیم کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا کینوا، دم بکشد و بپزد. وقتی کینوا نرم شد و دم کشید، با چنگال یا قاشق، آن را هم بزنید و در ظرف سرو بکشید.

نکات مهم طرز پخت کینوا برای لاغری و سلامت بدن

  • کینوا سفید و رنگی، انواع مختلف این دانه هستند که خواص آنها مشابه است و برای طرز تهیه کینوا، می توانید از هر دو نوع، بهره ببرید.
  • طرز پخت کینوا به صورت آبکش، معمول نیست چون مواد مغذی کینوا، در روش آبکش کردن، از بین می رود و خواص خود را از دست می دهد. حتما باید آبی که کینوا در آن می جوشد و نرم می گردد، به خورد خود کینوا برود.
  • دانه های کینوا حاوی ماده ای به نام ساپونین است که طعم تلخی دارد و باعث بروز مسائل گوارشی و معده درد می گردد. بنابراین توصیه می گردد، آنها را بشویید و بعد کینوا را بپزید تا تلخی آنها گرفته گردد.
  • در صورت تمایل و برای اینکه کینوا طعم خوشمزه تری بگیرد، به جای اینکه کینوا را با آب بپزید، می توانید آن را با عصاره مرغ، عصاره گوشت، استاک سبزیجات و … بپزید.
  • برای طرز تهیه کینوا با سبزیجات، در زمان پخت کینوا، می توانید سبزیجات مختلف و حبوبات مثل نخود و لوبیا پخته، نخود فرنگی، هویج، قارچ، کدو و … را همراه با کینوا بپزید.
  • برای طرز تهیه کینوا با مرغ، مرغ را جداگانه با پیاز، ادویه ها و میزانی آب، آبپز کنید و در زمانی که کینواها در حال جوشیدن در آب هستند، مرغ های آبپز و ریش ریش شده را هم به آنها اضافه کنید. سپس به هر یک از روش های بالا، کینوا را بپزید.
  • کینوا را می توانید بعد از پخت، در سالاد هم بهره ببرید. برای این طرز پخت کینوا برای سالاد، لازم نیست به مدت 20 دقیقه آنها را بپزید. می توانید مدت زمان پخت را کمتر در نظر بگیرید تا دانه های جویدنی تر باشند. بعد از نرم شدن کینوا، آنها را به مواد سالاد، اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن کینوای پخته

چه کار کنیم که دانه های کینوا به هم نچسبد؟

در زمان پخت یا جوشیدن کینوا در آب به همراه ادویه ها، می توانید به کینوا، به میزان 1 یا 2 قاشق سرکه سفید یا آبلیمو اضافه کنید. این کار به جدا شدن دانه های کینوا از هم، بعد از پخت، یاری می نماید.

کینوا چند دقیقه ای می پزد؟

کینوا جزو دانه هایی که زمان پخت کمی دارد و در مدت 15 تا 20 دقیقه می پزد و نرم می گردد.

آیا می توان کینوا خام خورد؟

خیر. کینوا به صورت خام، دانه های سفتی دارد و طریقه مصرف کینوا برای لاغری این است که یا باید آن را به صورت پودر شده و حل نموده در نوشیدنی ها مثل شیر بهره ببرید یا آن را بپزید و به عنوان برنج یا در سالاد و سوپ بهره ببرید. می توانید کینوا را در طرز تهیه ، ، سالاد با کینوا، و … هم به کار ببرید.

چرا کینوا بعد از پخت، تلخ می گردد؟

علت تلخ بودن کینوا وجود ماده ساپونین در آن است. اگر کینوا را قبل از پخت، نشویید یا به صورت خام مصرف کنید، تلخی این ماده احساس می گردد و بعلاوه ممکن است با مسائل گوارشی روبرو شوید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 3 اردیبهشت 1404 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 2420

به "4 طرز پخت کینوا به جای برنج به صورت کته و آبکش در 20 دقیقه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز پخت کینوا به جای برنج به صورت کته و آبکش در 20 دقیقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید