چکدرمه؛ غذای خوشمزه ترکمن ها

به گزارش مجله پیامک، شاید اولین چیزی که ترکمن ها را یاد ما می اندازد چشم های بادامی نژاد ترک، روسری های رنگارنگ ترکمنی و اسب های اصیل این قوم باشد.

چکدرمه؛ غذای خوشمزه ترکمن ها

ترکمن ها از اقوام ترک تبار ایران هستند که در کناره های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا سکونت دارند.

بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله و ... از شهرهای شناخته شده آن ها هستند. ترکمن ها طبق رسوم خود روی زمین و دور سفره ای به نام ثاچاق غذا می خورند. از غذاهای محلی این خطه می توان چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک، باسترمه و ... را نام برد.

یکی از این غذاهای رنگین و خوش طعم که می خواهیم در این مطلب به آن بپردازیم چکدرمه است. یک غذای محلی که شباهت زیادی به استانبولی پلوی تهرانی ها دارد.

چکدرمه مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق قلا است که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه هم می گویند و به طور سنتی در دیگی به نام قازان پخته می گردد.

مواد تشکیل دهنده اصلی چکدرمه گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی است که ماهی و مرغ را هم می توان جایگزین گوشت قرمز در این غذا کرد.

مواد لازم:

برنج : پنج پیمانه

گوشت قرمز : 500 گرم

آب: چهار پیمانه

پیاز: یک عدد میانه

رب گوجه فرنگی : دو تا سه قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازن

نمک و زرد چوبه : به میزان لازم

فلفل و ادویه پلویی : به میزان دلخواه

طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها

طرز تهیه چکدرمه:

1. پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید تا طلایی گردد.

2. گوشت تکه شده را به پیاز اضافه کنید، به آن فلفل، زردچوبه و ادویه بزنید و قبل از این که قرمزی گوشت کاملا از بین برود آب اضافه کنید. از دست رفتن خون گوشت هنگام تفت دادن موجب دیرپز شدن آن می گردد.

3. رب گوجه فرنگی را جداگانه تفت دهید و به گوشت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با رب و آب بپزد.

4. بعد از پخته شدن گوشت ها دقت داشته باشید که میزانی آب باید روی گوشت ها به جای مانده باشد و پس از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه حاوی گوشت به میزان یک بند انگشت آب روی برنج قرار گیرد. اگر آب کم بود میزانی آب جوش اضافه کنید.

5. پس از ریختن برنج در آب، با حرارت میانه و در نیمه باز اجازه دهید آب به جوش آید، سپس در قابلمه را باز بگذارید تا برنج بپزد. زمانی که آب کاملا تبخیر شد دم کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

6. پس از نیم ساعت برنج دم کشیده و چکدرمه ترکمنی لذیذ شما آماده است. ماست محلی، سالاد گوجه و خیار، سیر خام یا سیر ترشی در کنار این غذا لذت خوردن آن را دو چندان می نمایند.

منبع: گردشبان
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 1763

به "چکدرمه؛ غذای خوشمزه ترکمن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چکدرمه؛ غذای خوشمزه ترکمن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید