اندازه کالری و مواد مغذی خرما

به گزارش مجله پیامک، خرما میوه درخت نخل است و در منطقه ها گرمسیری دنیا رشد می نماید. در حالی که آب، بیشترین وزن میوه ها را تشکیل می دهد، حدود 70% وزن خرما از قند است و بافت گوشتی دارد. خرما بیشتر در دو نوع خرما خشک و تازه در دسترس است. خرما سرشار از مواد معدنی است و می تواند بخش زیادی از کالری مورد احتیاج بدن را تامین کند.

اندازه کالری و مواد مغذی خرما

انواع خرما

خرما خارک
خرما خارک یا نارس زرد رنگ است و برای بیماران مبتلا به دیابت مناسب تر است، این خرما طعم متفاوتی نسبت به خرمای رسیده دارد و رطوبت آن کمتر است.
خرما رطب
به میوه نیمه رسیده خرما، رطب گفته می گردد، رطب قهوه ای رنگ است و طعم مطلوبی دارد.
خرما رسیده
خرما رسیده به دو صورت خرما خشک یا خرما تازه در بازار عرضه می گردد، از این خرما برای تهیه شیره خرما، سرکه خرما، حلوا، سالاد، خرما پلو و ... استفاده می گردد.2

کالری خرما چقدر است؟میوه درخت نخل یا همان خرما هزاران سال است که در خاورمیانه پرورش و مورد استفاده قرار می گیرد. خرما به عنوان منبع غنی قند و انرژی شناخته می گردد و بعلاوه منبع خوبی برای مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است.

اطلاعات غذایی خرما
یک عدد خرمای دگلت نور با وزن تقریبی 7.1 گرم شامل 20 کالری، 5.33 گرم کربوهیدرات و میزان بسیار کمی چربی است. این مقادیر در یک عدد خرمای مدجول با وزن تقریبی 24 گرم بسیار بیشتر است. یک عدد خرمای مدجول دارای 66 کالری و 18گرم کربوهیدرات است که این میزان تقریبا سه برابر و نیم بیشتر از خرمای دگلت نور است.

بعلاوه خرمای مدجول 32 درصد از قند مورد احتیاج روزانه را فراهم می نماید، در حالی که خرمای دگلت نور تنها 4.5 گرم قند دارد. مصرف 3 عدد خرمای مدجول که تقریبا برابر با 200 کالری می گردد، می تواند 96 درصد از احتیاج روزانه قند و 19 درصد احتیاج روزانه فیبر را رفع کند. رژیم غذایی سرشار از فیبر باعث طولانی تر شدن عمر می گردد و به کنترل قند خون و یبوست یاری می نماید.

یک عدد خرما بعلاوه دارای مواد معدنی همانند کلسیم، آهن و زینک است. یکی دیگر از ارزش های غذایی خرما وجود مقادیر زیاد پتاسیم است. به طور میانه در هر سه عدد خرمای مدجول 502.5 میلی گرم پتاسیم وجود دارد. میزان کم پتاسیم در بدن می تواند منجر به فلج شدن عضلات و ضربان قلب نامنظم گردد که بسیار خطرناک است و ممکن است باعث مرگ گردد.

خرما بعلاوه سرشار از منیزیم است. منیزیم یک ماده معدنی و الکترولیتی است که برای عملکرد مناسب بدن لازم است. کمبود منیزیم ممکن است منجر به حالت تهوع، استفراغ یا گرفتگی عضلات و تشنج گردد. خوردن مرتب خرما راهی مناسب برای اضافه کردن منیزیم به رژیم غذایی است. یک وعده خرما با کالری 200 تقریبا شامل 39 میلی گرم یا 9 درصد از میزان مورد احتیاج روزانه منیزیم است.1

مواد مغذی در خرما

مواد مغذی موجود در خرما عبارتند از:
1. کربوهیدرات
حدود 70% وزن خرما از فروکتوز تشکیل شده است که مقدار قند بالایی دارد. به علاوه خرما با خشک شدن و از دست دادن رطوبت شیرین تر می شوند. اگرچه خرما شیرین است و میزان بالایی قند دارد، اما شاخص گلسیمی (شاخصی برای نشان دادن سرعت تبدیل کربوهیدرات به قند) آن نسبتا پایین است و خوردن تعداد کمی خرما تاثیر چندانی بر قند خون ندارد.
2. چربی
خرما چربی پایینی دارد و فاقد کلسترول است.
3. پروتئین
خرما میزان ناچیزی پروتئین دارد و برای تامین پروتئین مورد احتیاج بدن باید مواد غذایی پروتئین دار به رژیم غذایی اضافه شوند.
4. ویتامین ها و مواد معدنی
برخلاف میوه های دیگر، خرما میزان کمی ویتامین C دارد، اما دارای شش نوع ویتامین B از جمله بیوتین و پانتونیک اسید است. بعلاوه خرما مقادیری از مواد معدنی از جمله پتاسیم، مس، منیزیم و آهن دارد، این مواد معدنی برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی خرما دارای نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که توانایی مبارزه با آسیب های سلولی را دارد.2

مزایای خرما

علاوه بر مواد معدنی و انرژی زیاد، یکی دیگر از فواید خرما، خواص آنتی اکسیدانی این میوه است. در یکی از تحقیقات صورت گرفته در سال 2014 محققان متوجه شدند که خاصیت آنتی اکسیدانی خرما به علت وجود ترکیبات فنولی مانند فلاونوئیدها است.

فلاونوئیدها خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی و سرطان را کاهش می دهند. بعلاوه پلی فنول ها خاصیت درمانی دارند و طبق مطالعات صورت گرفته در سال 2018 محققان دریافتند که فلاونوئیدها می توانند در درمان برخی بیماری های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر موثر باشند.1

بعلاوه افزودن خرما به رژیم غذایی روزانه می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. در یکی دیگر از تحقیقات که در سال 2014 روی موش های آزماشگاهی انجام شد، محققان متوجه شدند که مصرف خرما نقش بسزایی در کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان دارد.1

اگرچه بیشتر کالری خرما از قند این میوه است، اما مصرف به میزان این میوه برای بیماران دیابتی مشکل ساز نخواهد بود. طبق آنالیز های صورت گرفته در سال 2017 روی موش ها، نشان داده شد که خرما پتانسیل کاهش علائم دیابت مانند آسیب های عصبی را دارد. با این وجود باید تحقیقات بیشتری انجام گردد تا مطمئن شویم که آیا واقعا مصرف خرما می تواند در درمان دیابت موثر باشد یا خیر.1

خرما مانع تجمع چربی شده و به علت دارا بودن عناصر مفید، دفاع بدن را نیز در برابر امراض بالا می برد. علاوه بر این، خرما برای بیماران دارای چربی خون و ناراحتی های تنفسی مفید است.2

مواد متعددی مانند پتاسیم و سولفور در خرما وجود دارد که نه تنها سلامت قلب را حفظ می نماید بلکه به فرایند شکستن چربی در بدن نیز یاری می نماید. برای افزایش مقدار متابولیک و کاهش وزن، صبح ها خرما مصرف کنید.2

کاهش وزن با خرما

خرما به علت غنی بودن از ویتامین و ماده کانی و فیبرهای قابل حل و غیرقابل حل، باعث احساس سیری و مانع از پرخوری می گردد.
خاصیت ملین دارد
یبوست را درمان می نماید. سیستم گوارش را سالم نگه می دارد و فرایند سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد. در نتیجه باعث کاهش وزن می گردد.
سیستم هاضمه را تحریک می نماید
خرما حاوی نیکوتین است که مسائل گوارشی و روده را درمان می نماید. باکتری مفید را افزایش می دهد و باکتری مضر را از بین می برد. با بهبود دادن عملکرد سیستم هاضمه، باعث کاهش وزن می گردد.
کم کالری و سرشار از انرژی است
قندهای طبیعی در آن مانند فروکتوز و گلوکز انرژی مورد احتیاج بدن را تامین می نماید.
عاری از کلسترول و چربی های ترانس است
این دو عامل باعث افزایش وزن می گردد. خرما عاری از چربی و سرشار از ماده مغذی است اما باعث کاهش کالری می گردد.
خواب آلودگی مفرط را رفع می نماید
مصرف خرما بر خلاف غذاهای سنگین که باعث خواب آلودگی می گردد، احساس نشاط و انرژی ایجاد می نماید بنابراین فعال می مانید و وزن بیشتری کم می کنید.3

پینوشتها

1.www.rastineh.com

2.www.setare.com

3.www.namnak.com

منبع: راسخون
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 1868

به "اندازه کالری و مواد مغذی خرما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اندازه کالری و مواد مغذی خرما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید