طرز تهیه آبلیمو خانگی از لیموی تازه

به گزارش مجله پیامک، شکی نیست که آبلیمو در کنار آبغوره و سرکه، یکی از پرکاربردترین چاشنی های ایرانی است که تقریبا نام آن را در دستور تهیه هر غذا و خورشتی می توانید پیدا می کنید. یکی از لذت بخش ترین کارهای اواخر تابستان، درست کردن آبلیمو به روش خانگی است که باعث می گردد با یک برنامه ریزی صحیح بتوانید تا سال بعد آبلیموی خانگی و صد درصد طبیعی داشته باشید و از خرید آبلمیوهای صنعتی و کارخانه ای بی احتیاج شوید. پس تا تابستان تمام نشده، با این مطلب همراه شوید و طرز تهیه آبلیمو را به ساده ترین روش بیاموزید.

طرز تهیه آبلیمو خانگی از لیموی تازه

مواد لازم برای تهیه آبلیمو

  • لیمو ترش تازه 5 تا 10 کیلوگرم

طرز تهیه آبلیمو

مرحله اول: آماده سازی لیمو ترش ها

پس از خریدن لیموها، آن ها را بشویید. بهتر است لیموها را حداقل برای یک روز در یخچال نگهداری کنید تا تازگی خود را از دست بدهند. با این کار، پوست لیموها نازک تر شده و راحت تر آبگیری می گردد. تا فصل لیموترش داغ است حتما ترشی لیمو بندری خانگی را درست کنید.

مرحله دوم: گرفتن آبلیمو

در این مرحله باید به هر وسیله ای که می توانید و در دسترس دارید، آب لیموها را بگیرید. شما می توانید از انواع وسایل دستی مثل آب مرکبات گیر دستی یا انواع برقی آن بهره ببرید.

بعلاوه می توانید از پوست لیموها برای تهیه زست لیمو و درست کردن دسرهای خوشمزه ای مثل چیز کیک سن سباستین بهره ببرید.

مرحله سوم: صاف کردن آبلیمو

حالا باید آب لیمو ترش به دست آمده را از یک صافی یا توری بگذرانید تا پوره لیمو از آب آن جدا گردد. از آب به دست آمده به عنوان آب لیمو بهره ببرید و پوره و تفاله به جامانده را هم می توانید دو تا سه روز و تا قبل از تلخ شدن، در یخچال نگهداری کنید و به جای آبلیمو در غذاها بریزید. اگر پنیرهای پاستوریزه را به هر علتی مصرف نمی کنید به راحتی می توانید پنیر خانگی با آبلیمو برای خود درست کنید.

مرحله چهارم: بسته بندی و نگهداری آبلیموها

مهم ترین نکته بعد از درست کردن آبلیموی خانگی، روش نگهداری از آن است. برای اینکه آبلیموی شما مدت طولانی تری سالم بماند، در وهله اول باید ظرف های مناسب را برای نگهداری از آبلیمو انتخاب کنید. برترین گزینه، ظرف های شیشه ای دراز و با دهانه باریک است که باعث می گردد آبلیمو کمتر هوا بکشد. بعلاوه ظرف شما باید کامل تمیز و خشک باشد تا آبلیمو کپک نزند.

توجه کنید که برای نگهداری آب لیمو نباید از بطری های پلاستیکی بهره ببرید، زیرا خاصیت اسیدی بودن آبلیمو، به مرور پلاستیک ظرف را تجزیه نموده و باید می گردد که ذرات ریزپلاستیکی در آبلیمو حل شوند. پیشنهاد ما به شما تهیه ترشی لیمو بلوچی در این فصل است.

پس از اینکه آبلیموها را در ظرف های شیشه ای ریختید، روی دهانه شیشه ها یک لایه کیسه فریزر بکشید تا هوا به درون شیشه ها نفوذ پیدا نکند، سپس در ظرف ها را محکم ببندید و آبلیموها را در یخچال نگهداری کنید.

نکات تکمیلی تهیه آبلیمو

در این مطلب با طرز تهیه آبلیمو به روش طبیعی و خانگی آشنا شدیم. همان طور که در این مطلب آموزش دیدیم، آبلیموی خانگی برخلاف آبلیموهای صنعتی، هیچ گونه مواد نگهدارنده و شیمیایی ندارد و برای مصرف شما و اعضای خانواده تان سالم تر است.

در بخش پایانی این مطلب، نکات تکمیلی برای درست کردن آبلیمو را آنالیز می کنیم. توجه به این نکات یاری می نماید تا آبلیموهای خود را به مدت طولانی تری سالم و باکیفیت نگهداری کنید.

چطور از کپک زدن آبلیمو جلوگیری کنیم؟

کپک زدن یکی از رایج ترین مشکلاتی است که برای بسیاری از افرادی که آبلیموی خانگی درست می نمایند، ایجاد دغدغه می نماید. با این حال، رعایت چند نکته ساده به شما یاری می نماید که از کپک زدن آبلیمو خود جلوگیری کنید:

  • اولین نکته، خشک بودن لیموها است. بهتر است لیموهای خود را به محض شستن آبگیری نکنید. ابتدا اجازه بدهید که پوست لیموها خشک شوند و بعد به سراغ بقیه مراحل بروید. در این صورت، آب اضافه به آب لیموهای شما راه پیدا ننموده و احتمال کپک زدن محصول کمتر می گردد.
  • دومین نکته، استفاده از ظرف مناسب است. اشاره کردیم که ظرفی که برای نگهداری آبلیموها انتخاب می کنید، باید کاملا تمیز و خشک باشد. اگر ظرف شما مرطوب یا آغشته به مواد غذایی دیگر باشد، محیط بسیار خوبی برای تشکیل کپک و قارچ فراهم می گردد.
  • سومین نکته، لزوم سفت بودن در ظرف آب لیمو است. اگر در ظرف را به درستی نبندید، آبلیموها به اصطلاح هوا می کشند. پس حتما از محکم بودن در ظرف ها مطمئن شوید و در صورت لزوم، در ظرف ها را با پلاستیک بپوشانید تا مانع از نفوذ هوا و گرد و غبار به داخل آبلیموها شوید.

با رعایت کردن این نکات، می توانید از کپک زدن آبلیموهای خانگی خود تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.

روش جلوگیری از تلخ شدن آبلیمو خانگی

شاید برایتان جالب باشد بدانید که انتخاب ظرف مناسب، در جلوگیری از تلخ شدن آبلیمو هم تاثیر دارد. ظرف های نامناسب از آن جایی که امکان ورود گرد و غبار و هوا را به داخل آبلیمو فراهم می نمایند، به مرور زمان باعث تغییر طعم و مزه آبلیمو خانگی و افزایش احتمال تلخ شدن آن می شوند.

بعلاوه انتخاب لیمو ترش مناسب هم تاثیر زیادی در طعم آبلیموی شما دارد. برای درست کردن یک آبلیموی مرغوب و البته مالی، باید بتوانید برترین لیموها را برای انجام این کار انتخاب کنید. بهتر است لیموهایی را بخرید که میزان متوسطی دارند، یعنی خیلی ریز نیستند.

بعلاوه بهتر است پوست لیموها کاملا سبز نبوده و متمایل به زردی باشند؛ چرا که لیموهای سبزتر هنوز به صورت کامل نرسیده اند و آب کمتری دارند. از سویس دیگر طعم گَس تری هم نسبت به دیگر لیموها دارند که ممکن است به تلخی بزند.

استفاده از هویج برای گرفتن تلخی آبلیمو

اگر همه موارد بالا را رعایت کردید و باز آبلیموی شما تلخ شد، باید چه کار کنید؟ آیا باید نتیجه ساعت ها زحمت و هزینه خود را دور بریزید؟ نه. یکی از روش های سنتی که مادربزرگان ایرانی برای گرفتن تلخی آبلیمو استفاده می نمایند، استفاده از هویج است.

شما می توانید یک عدد هویج پوست کنده را داخل شیشه آبلیمو گذاشته و پس از 24 ساعت خارج کنید. در این صورت، تلخی آبلیموی شما تا حد زیادی گرفته می گردد. با لیمو ترش های تازه تان حتما اسموتی لبو با دانه چیا و لیمو ترش را درست کنید.

البته توجه داشته باشید که در این روش باید آبلیمو را زودتر مصرف کنید، چرا که سرعت خراب شدن آن به علت قرار گرفتن هویج در آن، بیشتر می گردد.

کالری آبلیمو ترش چقدر است؟

طبق جدول ارزش تغذیه ای آبلیمو که روی بسته بندی آبلیموهای صنعتی درج می گردد، هر 100 گرم آب لیمو ترش (معادل نصف لیوان) حدود 75 کیلو کالری، حدود 2.37 گرم قند و 0.396 گرم چربی دارد.

باید توجه داشته باشید که آب لیمو به شدت اسیدی است و مصرف مکرر یا ماندن آن روی دندان ها می تواند باعث فرسایش مینای دندان، حساسیت، درد و حتی پوسیدگی دندان گردد.

بعلاوه خاصیت اسیدی بالای آبلیمو ممکن است در برخی افراد باعث تحریک معده، افزایش ترشح اسید و تشدید علائم رفلاکس معده (سوزش سر دل، ترش کردن) گردد، به ویژه اگر با معده خالی مصرف گردد. مطلب رژیم غذایی برای رفلاکس معده را بخوانید تا کمتر از این مشکل رنج ببرید.

سوالات متداول درباره تهیه آبلیمو

برترین زمان برای تهیه آبلیمو چه موقع است؟

اواخر تابستان برترین زمان برای درست کردن آبلیمو است، چرا که لیموترش در این فصل فراوان تر، مقرون به صرفه تر و باکیفیت تر است.

چه ظرفی برای نگهداری آبلیمو مناسب است؟

ظرف های شیشه ای تمیز، خشک، دراز و با دهانه باریک برترین گزینه هستند و باید حتما درشان کاملا محکم بسته گردد.

آیا می توانیم آبلیمو را در بطری پلاستیکی نگهداری کنیم؟

خیر؛ اسید موجود در آبلیمو به مرور زمان پلاستیک را تجزیه نموده و باعث ورود ریزپلاستیک به آبلیمو می گردد و ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

چگونه از کپک زدن آبلیمو جلوگیری کنیم؟

از خشک بودن آبلیموها قبل از آغاز آبگیری مطمئن شوید، از ظرف های کاملا خشک و تمیز برای نگهداری آبلیمو بهره ببرید و در ظرف ها را کاملا محکم ببندید.

اگر آبلیمو تلخ شد، چه کار کنیم؟

یک عدد هویج پوست کنده را به مدت 24 ساعت داخل شیشه آبلیمو بگذارید تا تلخی آن کاهش پیدا کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 23 شهریور 1404 بروزرسانی: 23 شهریور 1404 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 2445

به "طرز تهیه آبلیمو خانگی از لیموی تازه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبلیمو خانگی از لیموی تازه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید