این نوشیدنی محبوب، درمان تمام دردهاست
به گزارش مجله پیامک، دلایلی وجود دارد که نشان می دهد چرا چای سیاه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیا است و بعد از آب در رتبه دوم قرار گرفته است. نوشیدن یک فنجان چای سیاه صرف نظر از اینکه آرامش بخش است، فواید بسیاری هم برای سلامتی دارد. فلاونوئیدهای موجود در چای سیاه به پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مانند سکته مغزی و ناراحتی های قلبی یاری می نمایند.
چای سیاه، سبز، اولانگ (چای سنتی چینی) و سفید همگی از گیاه Camellia sinensis به بار می آیند. چای با دمنوش های گیاهی که از گیاهان خشک، ادویه جات، ترشی جات یا برگ گیاهان دیگر تهیه می شوند، فرق دارد؛ چرا که مزایای خارق العاده ای دارد که هرگز در دیگر نوشیدنی های گیاهی یافت نخواهد شد.
1. با التهاب و بیماری مبارزه می نماید
چای سیاه مملو از فلاونوئیدها و پلی فنول هاست. این مواد شیمیایی گیاهی به عنوان آنتی اکسیدان عمل می نمایند تا آسیب رادیکال های آزاد را به حداقل برسانند. رادیکال های آزاد می توانند با تجمع در سلول ها، به آن ها آسیب برسانند. آسیب سلولی می تواند باعث التهاب مزمن گردد که به بیماری قلبی، سرطان و دیگر مسائل می انجامد. آنتی اکسیدان ها هم چنین برای تقویت سیستم ایمنی مهم هستند.
2. سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد
تیافلاوین ها (نوعی فلاونوئید) علت رنگ سیاه و تیره چای هستند. یک مطالعه نشان داد که تافلاوین ها می توانند با کاهش اندازه کلسترول جذب شده به وسیله دستگاه گوارش، به کاهش سطح کلسترول یاری نمایند.
چای سیاه هم چنین دارای فلاوانول (نوعی فلاونوئید) به نام کورستین است. مطالعه دیگری نشان داد افرادی که در رژیم غذایی خود، کورستین و سایر فلاوانول ها را دریافت می نمایند، کمتر دچار سکته مغزی می شوند.
فلاوانول ها با منبسط کردن و انعطاف پذیر نگه داشتن رگ های خونی، سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشند. بر اساس تحقیقات، نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز به مدت شش ماه به کنترل فشار خون یاری می نماید.
چای رایج ترین منبع فلاوانول است و در کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته نقش چشمگیری دارد.
3. انرژی بخش است
کافئین یک محرک است و اگر برای گذراندن یک روز به انرژی بیشتری احتیاج دارید، مصرف کافئین برای شما مفید است. یک فنجان چای سیاه 47 میلی گرم کافئین دارد. از آنجایی که این اندازه تقریباً نیمی از کافئین قهوه است، گزینه خوبی برای کسانی است که نمی خواهند کافئین بالایی دریافت نمایند.
نکته: به علت اثرات محرک کافئین، زنان باردار و شیرده باید مصرف کافئین خود را به 200 میلی گرم در روز محدود نمایند. هم چنین به گفته کارشناسان، بچه ها زیر 12 سال، احتیاجی به دریافت کافئین ندارند.
4. اثرات ضد پیری دارد
پلی فنول های موجود در چای باعث افزایش گردش سلولی می شوند و علائم پیری پوست مانند چین و چروک، خشکی و کم آبی را کاهش می دهند. چای بعلاوه می تواند با جلوگیری از کاهش قدرت بینایی، شل شدن عضلات و سایر شرایط، روند کلی پیری را به تعویق بیندازد.
5. ضد سرطان است
چای سبز، چای سیاه و حتی چای سفید هرکدام به نحوی دارای خواص پیشگیری از سرطان هستند. بر اساس یک تحقیق در سال 2015، چای سیاه توانایی القای آپوپتوز (مرگ سلولی) در سلول های سرطانی در روده بزرگ انسان را دارد.
مطالعات دانشگاهی در ژاپن نیز نشان داده اند که ECGC موجود در چای سبز، به پیشگیری از سرطان یاری می نماید.
هم چنین مطالعه ای در سال 2018 بر روی خواص پیشگیری از سرطان چای سفید متمرکز شد و نشان داد که این نوشیدنی قابلیت فرموله شدن در داروهای تازه ضد سرطان را دارد.
6. افسردگی را برطرف می نماید
تحقیقات اخیر ارتباطی را میان مصرف چای و خطر ابتلا به افسردگی نشان می دهند. گفته می گردد کسانی که روزانه سه فنجان فنجان می نوشند به مراتب کمتر از اختلال افسردگی رنج می برند.
7. سلامت روان را ارتقا می دهد
چای دارای پلی فنول و کافئین است که به تحریک مغز و بهبود تمرکز یاری می نمایند. اسید آمینه ای به نام L-theanine در چای وجود دارد که هوشیاری مغز را افزایش می دهد و هم چنین به تسکین علائم اختلالات عصبی مختلف مانند بیماری پارکینسون یاری می نماید.
8. از سنگ کلیه جلوگیری می نماید
نوشیدن چای در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه مؤثر است. تحقیقات نشان می دهد که فنل موجود در چای به اگزالات کلسیم موجود در سنگ های کلیه متصل می گردد و جلوی تجمع آن ها و تبدیل شدن به سنگ های بزرگ و دردناک را می گیرد.
9. دیابت را مدیریت می نماید
چندین مطالعه نشان می دهد که این نوشیدنی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. چای، متابولیسم را تحریک می نماید که منجر به تجزیه سریع تر قند و کاهش سطح آن در خون می گردد و به افراد مبتلا به دیابت یاری می نماید تا سطح قند خون خود را مدیریت نمایند.
10. کلسترول را کاهش می دهد
مطالعات نشان می دهد که نوشیدن چای همراه با رعایت یک رژیم غذایی کم چرب، به طور مؤثری می تواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
منبع: فرارو