کاربرد های عجیب هندوانه که نمی دانستید!
به گزارش مجله پیامک، در نهایت، اگر مزایای سلامتی پوست هندوانه برای ترغیب شما به استفاده از آن کافی نیست، یک علت دیگر هم وجود دارد: پوست هندوانه یک ماده سرگرم کننده، همه کاره و خوش طعم در آشپزخانه است.
تصور یک بعدازظهر شاد تابستانی بدون تصویری از پوست های جمع شده هندوانه ممکن نیست. هندوانه ترد و آبدار یک خوراکی تابستانی عالی است؛ خنک، باطراوت و آب رسان. اما پوستی که پس از خوردن هندوانه باقی می ماند اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد.
البته ممکن است ترشی پوست هندوانه را به عنوان یک خوراکی قدیمی چشیده باشید، اما این پوست ها استفاده های زیاد و بعضا شگفت انگیزی دارند هرچند احتمالا از خود می پرسید که چرا باید از بخشی که دیگران دور می اندازند بهره ببرید؟ و حق هم دارید، اما باید بدانید که بر اساس تحقیقات استفاده از یک هندوانه کامل، 2.5 کیلوگرم آشغال کمتر راهی محل دفن زباله می نماید.
مهمتر از آن، پوست هندوانه دارای ارزش غذایی شگفت انگیزی است. کاروتن های این ماده در بدن به ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم و چندین نوع از ویتامین های گروه B تبدیل می شوند. بعلاوه فیبر آن نسبت به گوشت صورتی رنگ آن بسیار بیشتر است و فیبر به طرق مختلف به سلامت روده و سلامت عمومی یاری می نماید.
کاهش کلسترول، یاری به تثبیت سطح قند خون و از همه جالب تر داشتن اسید آمینه ای به نام سیترولین که بعضی مطالعات نشان می دهند می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد و در برابر تصلب شرایین محافظت ایجاد کند هم از خاص پوست هندوانه است.
در نهایت، اگر مزایای سلامتی پوست هندوانه برای ترغیب شما به استفاده از آن کافی نیست، یک علت دیگر هم وجود دارد: پوست هندوانه یک ماده سرگرم نماینده، همه کاره و خوش طعم در آشپزخانه است.
کاربرد در ساندویچ: بخش سبز رنگ پوست هندوانه را با یک پوست کن جدا کنید و سپس با یک چاقوی تیز روی بخش سفید رنگ برش ژولین (خلال خلال کردن) بزنید و آن را به صورت چوب کبریتی خرد کنید.
این خوردنی سفید رنگ را به ساندویچ مورد علاقه خود اضافه کنید تا رطوبت و تردی آن را بدون اینکه مزه های موجود را تحت تأثیر قرار دهد بیفزایید. بعلاوه به کار بردن آن در کنار هویج و کرفس به سینی سس و دیپ زیبایی خاصی می دهد.
آن ها را به سالاد خود اضافه کنید: پوست هندوانه ژولین شده، مکعبی یا خلالی را به سالاد هم می توان اضافه نمود. بی مزگی و تردی آن شبیه خیار است و اگر با سیب ترکیب گردد یا به جای خیار در سالاد یونانی استفاده گردد بسیار جالب خواهد بود.
ترشی بیندازید: یکی از کدبانو های فامیل ما به این معروف است که از کنار هیچ چیزی رد نمی گردد مگر اینکه آن را ترشی یا مربا کند! پوست هندوانه از قدیم یک ترشی مخصوص داشته که با ریختن آب نمک داغ و بر پایه سرکه، روی پوست برش خورده یا خرد شده تهیه می گردد.
این ترشی بعد از یک ساعت قابل خوردن است، اگرچه طعم آن با گذشت زمان بیشتر و بهتر می گردد. اضافه نمودن ادویه هایی مانند زنجبیل، سیر و فلفل را از قلم نیاندازید و ترجیحا از سرکه سیب بهره ببرید تا از طعم خوب آن شگفت زده شوید.
هندوانه کبابی درست کنید: گریل کردن پوست هندوانه ای که با یک سس تایلندی خوش طعم شده یک غذای کبابی بسیار جالب به شما می دهد. این هندوانه های کبابی در کنار دیگر سبزیجات و گوشت های گریل شده پیک نیک تابستانی شما را خوش طعم تر می نمایند.
آب هندوانه این بار با پوست هندوانه: کافی است پوست هندوانه را مانند هر سبزی دیگر در آبمیوه گیری بریزید تا یک آبمیوه سبز رنگ به دست بیاورید. برای یک نوشیدنی سفید یا بی رنگ کافی است بخش سبز را جدا کنید.
یخ هندوانه ای بسازید: اگر تکه های پوست هندوانه را فریز کنید، می توانید آن ها را به جای تکه های یخ معمولی به نوشیدنی خود اضافه کنید. اگر بخش سبز رنگ را جدا کنید، می توانید پوست سفید را پوره کنید، قالب بزنید و یخ درست کنید و به عنوان یک دیتاکس یا سم زدا به آب یا نوشیدنی های دیگر اضافه کنید. طعم نهایی چیزی شبیه مزه لطیف خیار خواهد بود.
گذشته از این کاربرد های غذایی، این پوست شگفت انگیز استفاده های بیشتر دیگری هم دارد:
استفاده از پوست به عنوان کمپرس سرد: برش های نازک پوست هندوانه به خصوص اگر خنک باشند، تسکین دهنده هستند. چه در سالن ماساژ و اسپا و چه برای تسکین سوختگی و ایجاد یک حس خوب و آرام بخش.
کود و کمپوست هندوانه: اگر باغ، باغچه و حتی گلدان دارید، کمپوست کردن پوست هندوانه یک راه خوب برای تغذیه خاک و حذف کردن زباله است. برای این کار ابتدا آن ها را درشت خرد کنید تا سریع تر تجزیه می شوند. رطوبت این ماده به فعال شدن کمپوست یاری می نماید. اگر با کرم ها کمپوست درست می کنید (ورمی کمپوست)، تکه های پوست هندوانه یاری می نماید تا کرم های کوچک شما واقعا مسرور باشند.
یک هندوانه کوچک نصف شده یک گلدان اولیه زیست تخریب پذیر برای پیوند باغ شما می سازد. چند سوراخ در قسمت زیرین آن برای زهکشی ایجاد کنید (و یک نقطه خروجی برای ریشه گیاهان)، آن را با خاک گلدان پر کنید و آن را روی یک نعلبکی کوچک قرار دهید تا از نشت آن روی پیشخوان یا طاقچه تان جلوگیری کنید.
بذر های گل یا سبزی را در آن بکارید و منتظر بمانید تا جوانه های شما ظاهر شوند. هنگامی که آن ها به خوبی تثبیت شدند، پوست را به باغچه خود منتقل کنید.
اگر قصد دارید زباله های هندوانه ای خود را به صفر برسانید، از تخم های هندوانه هم غافل نشوید. کافی آن ها را جوانه بزنید یا با بو دادن یک تخمه مغزی و خوش طعم تهیه کنید. با این راهکارها، دفعه بعد که هندوانه می خرید، هیچ زباله ای نخواهید داشت.
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرادید