نجمه سازنچیان: چه کسی از تمرین با فخری بدش می آید؟
به گزارش مجله پیامک، نجمه سازنچیان، چهره مطرح شمشیربازی زنان ایران، دیگر از تنهایی تمرین کردن در یزد خسته شده است. کرونا و محدودیت هایش از یک سو و نبود حریف تمرینی مناسب در این شهر از سوی دیگر، باعث شده تا او روز هایی تکراری و کسل کننده داشته باشد. البته عضو تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در مقایسه با سایر هم تیمی های خود در این اوضاع بحرانی کرونا، شرایط بهتری دارد؛ او یک باشگاه خصوصی دارد که می تواند هر روز به آنجا برود و تمریناتش را انجام بدهد.
دختر شمشیرباز یزدی از احوالات خودش به شرق می گوید: واقعا روز های سختی را پشت سر می گذارم. من در یزد زندگی می کنم و اینجا هیچ حریف تمرینی ندارم. همین باعث شده به مشکل بربخورم. جای شکرش باقی است که می توانم در باشگاه تمرینات بدنسازی و آمادگی جسمانی را انجام بدهم. بیشتر ورزشکاران یا باید در خانه یا در پارک ها تمریناتشان را انجام بدهند، اما خوشبختانه این باشگاه مال خودم است و هر زمان که بخواهم می توانم به آنجا بروم. امیدوارم هر چه زودتر کرونا برود و ما هم به زندگی عادی برگردیم.
اردو های تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر بانوان در 10 ماهی که کرونا آمده، تعطیل شده و با توجه به شرایط موجود، فعلا برنامه ای برای این تیم در نظر گرفته نشده است. این در حالی است که سابریست های دختر در فروردین رقابت های قهرمانی آسیا را پیش رو دارند. فدراسیون شمشیربازی همیشه نگاهش به اعزام تیم سابر دختران به مسابقات مثبت بوده است. من فکر می کنم به احتمال فراوان برای این دوره نیز ما را به مسابقات می فرستند. ما تیم 13 آسیا بودیم، اما توانستیم خودمان را به رده ششم آسیا برسانیم. سرمربی تیم ملی به صورت مجازی برنامه تمرینی را به ما می دهد و پیگیر کارمان است. امیدوارم این اتفاق بیفتد و بتوانیم اعزام شویم. سابر دختران ایران در مقایسه با رقبای آسیایی و جهانی خود خیلی کمتر در میادین بین المللی حاضر می گردد.
مسابقات قهرمانی آسیا در حالی قرار است سال آینده برگزار گردد که چند روز قبل از آن، رقابت های انتخابی المپیک منطقه آسیا برگزار می گردد. از آنجا که شمشیربازی زنان ایران نتوانسته هنوز جایگاه درخور اعتنایی در شمشیربازی آسیا داشته باشد، نمی توان هیچ شانسی را برای المپیکی شدن بانوان شمشیرباز کشور متصور شد؛ چرا که فقط قهرمان مسابقات جواز حضور در بازی های المپیک توکیو را کسب می کند. دارنده مدال برنز نوجوانان آسیا، اما جور دیگری به این قضیه نگاه می کند: درست است که ما نتوانستیم هنوز در رده بزرگ سالان آسیا صاحب مقام شویم و بهترین عنوانی که ما در این رده داریم، ششمی آسیاست، اما من فکر می کنم نباید چندان هم با ناامیدی به این موضوع نگاه کنیم. اگر روز مسابقه روزت باشد، می توانی سهمیه المپیک هم بگیری؛ هرچند اینجا کار سخت است و تنها یک سهمیه توزیع می گردد و آن هم به قهرمان داده می گردد. در ایران فائزه رفیعی و من نفرات اول و دوم اسلحه سابر کشور هستیم. حدس من این است که ما را در این مسابقه هم شرکت می دهند. شاید نفر اول را ببرند شاید هم بین ما انتخابی بگذارند.
آخرین حضور تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر زنان ایران در میادین بین المللی به رقابت های قهرمانی جهان 2019 مجارستان برمی گردد؛ مسابقاتی که این ملی پوشان نتوانستند در آن به عنوان در خورتوجهی دست پیدا کنند. بهترین نتیجه این تیم را نجمه سازنچیان گرفت که در 101 قرار گرفت. البته در کنار این تیم، تیم ملی اپه هم به این پیکار ها اعزام شد که نتایج آن ها به مراتب ضعیف تر از سابریست ها بود. فدراسیون شمشیربازی در آن مقطع مورد انتقاد منفی رسانه قرار گرفت و به ریخت و پاش 200 میلیونی برای اعزام این دختران به مسابقات جهانی متهم شد.
سازنچیان در واکنش به این حواشی می گوید: من هم اگر بخواهم از این زاویه به این موضوع نگاه کنم که چند میلیون برای اعزام تیمی به مسابقات جهانی خرج شده و در مقابل نتیجه ای گرفته نشده، قطعا انتقاد منفی می کنم، اما می خواهم به منتقدان بگویم که ما اصلا شرایط برابری با رقبای آسیایی و جهانی خود نداریم و بیایند از این منظر ما را قضاوت کنند. حریف های ما دست کم در یک سال در هشت رویداد جهانی و آسیایی شرکت می کنند، به اردو های برون مرزی می فرایند و کلی تجربه به دست می آورند، اما ما در یک سال نهایتا در دو یا سه مسابقه بین المللی حاضر می شویم. طبیعی است که شناخت ما از حریفانمان به اندازه همان دو، سه مسابقه باشد. ما وقتی در رده بندی جهانی رنکینگمان پایین باشد، مسلما در رقابت های تیمی به تیم های بالای جدول می خوریم. فدراسیون شمشیربازی دو سال پیش برای بازی های آسیایی 2018 جاکارتا خیلی از ما خوب حمایت کرد و به اندازه تیم پسران برای ما اردوی تدارکاتی گذاشت؛ نتیجه اش هم این شد که آنجا ششم شدیم و در رقابت های جهانی آن سال نیز توانستیم به جمع 16 تیم مسابقات بیاییم. ما آنجا قزاقستان را که تیم سوم آسیا بود، بردیم. خود قزاق ها از این نتیجه شوکه شده بودند. در بازی های پیش جدول، لهستان را بردیم. فائزه رفیعی و کیانا باقرزاده در بخش انفرادی مستقیم به جدول 64 تا صعود کردند. این نتایج همه در حالی بود که ما برای اولین بار بود که حضور در رقابت های جهانی را تجربه می کردیم. می خواهم بگویم به اندازه تدارکی که برای ما در نظر گرفته می گردد باید انتظار کسب نتیجه داشته باشیم. درباره رقابت های جهانی سال گذشته نیز به نظر من بد نتیجه نگرفتیم. آنجا ما واقعا با قرعه سختی روبرو شدیم.
سابریست های زن برای شرکت در رویداد های آسیایی و جهانی گذشته تا حد زیادی از مشاوره های پیمان فخری، سرمربی پیروز تیم ملی سابر مردان، استفاده می کردند. حمایت های فخری به گونه ای بود که در برخی مواقع در تمرینات این دختران حاضر می شد و آن ها را تمرین می داد. کارشناسان معتقدند در مقطعی که تیم دختران به نتایج خوبی در رویداد های برون مرزی رسیده، آن را مرهون زحمات فخری در این تیم هستند. در حال حاضر هدایت این تیم به امین قربانی، دستیار فخری، سپرده شده است.
دارنده دو مدال نقره و برنز تیمی امید های آسیا در این باره توضیح می دهد: مربیان داخلی ما همه خوب هستند و از علم بالایی برخوردارند. تمام مسائل ما نداشتن تدارک، اردو و مسابقه بین المللی است. وقتی اردوی مستمر نداریم، در کارمان وقفه می افتد و نمی توانیم نتیجه دلخواه را بگیریم. ما واقعا نتیجه کار کردن با آقای فخری را دیدیم و راضی هستیم. چه کسی هست که نخواهد با ایشان کار کند. متأسفانه ایشان خودشان مشغله دارند و نمی توانند به ما برسند. الان هدایت تیم بر عهده آقای قربانی است. ایشان هم خودشان دستیار آقای فخری بودند و از مربیان خوب هستند. تازه تیم را به آقای قربانی سپرده بودند که متأسفانه کرونا آمد و نتوانستیم در کنار هم باشیم. البته او برنامه ها را به صورت مجازی به ما می دهد و پیگیر تمریناتمان است. ا ن شاءالله که بتوانیم هر چه زودتر به اردو برگردیم و برای شرکت در رقابت های قهرمانی آسیا آماده شویم.
منبع: فرارو