دو شرط ایران برای واردات واکسن کرونا از روسیه
به گزارش مجله پیامک، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران به انتشار خبر دست یابی روسیه به واکسن کرونا واکنش نشان داد.
همراه دور زمین باشید و با تور روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به گزارش ایسنا، محمود نجفی عرب، اظهار کرد: در روز های اخیر خبر هایی از موفقیت روسیه در حوزه واکسن کرونا به گوش می رسید و خاتمه رییس جمهوری این کشور رسما خبر این موفقیت را خاطرنشان کرد. به دنبال این خبر تعدادی از کشور ها درخواست هایی از روسیه برای خرید این واکسن مطرح نموده اند و به نظر می رسد در روز های آینده تعداد متقاضیان افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به احتیاط جهانی نسبت به واکسن کرونای روسیه، شرح داد: روس ها هیچ شرح علمی ارائه ننموده اند و نه جزییاتی از راستا تحقیقات و نه فرمول دست یابی به واکسن عرضه ننموده اند. حتی ما در روز های گذشته کوشش کردیم با دفاتر رسمی ایران در روسیه تماس بگیریم و از جزییات این واکسن با خبر شویم، اما هنوز حتی در داخل روسیه نیز هیچ اطلاعاتی درباره واکسن منتشر نشده است.
به گفته رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، نبود اطلاعات دقیق و همچنین سرعت بالای روسیه در دست یابی به این واکسن بسیار مهم، باعث شده تردید هایی نسبت میزان اثرگذاری آن، تبعات احتمالی آن و زمان در نظر گرفته شده برای آنالیز ابعاد مختلف طرح به وجود آید و در کنار سایر کشورها، در ایران نیز این تردید ها وجود دارد.
نجفی عرب با بیان اینکه واردکردن واکسن کرونای روسیه به ایران شرط های مهم و جدی خواهد داشت، اعلام کرد: نخستین شرط ما که در رابطه با واردات سایر دارو ها نیز همیشه مطرح بوده، این است که کشور فروشنده دارو، باید خود مصرف نماینده آن باشد. در رابطه با واکسن روسیه، از سویی رییس جمهور این کشور گفته که دخترش جز اولین افرادی است که این واکسن را دریافت نموده و از سوی دیگر روس ها گفته اند که فعلا قصد فروش واکسن را ندارند و اولویت نخستشان واکسینه کردن مردم این کشور است.
وی ادامه داد: وقتی دولتی حاضر به فراوری واکسنی می گردد که میخواهد آن را به تمام مردم کشورش تزریق کند، یعنی در بخش هایی از کار، این اطمینان نزد دولت و تیم تحقیقاتی روسیه به وجود آمده است. روس ها در حوزه بیوتکنولوژی اصلا ضعیف نیستند و بعید نیست با پیگیری شیوه هایی به فرمول قطعی رسیده باشند.
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با اشاره به شرط دوم و مهم ایران برای واردات این واکسن، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متصدی اصلی تایید سلامت و اطمینان از اثرگذاری و نبود ریسک های بعدی، در رابطه با واکسن روسیه نیز تحقیقات خود را انجام خواهد داد و روس ها اگر قصد فروش واکسن خود را دارند، باید جزییات علمی آن را منتشر نمایند تا کشور ها از درستی آن اطمینان داشته باشند. وزارت بهداشت ما نیز قطعا برای تایید کیفیت واکسن احتیاج به دسترسی به این اطلاعات خواهد داشت.
نجفی عرب ادامه داد: در صورتی که وزارت بهداشت کیفیت این واکسن را تایید کند و مجوز واردات آن را بدهد، مردم باید اطمینان داشته باشند که خطرات و ریسک ها آنالیز شده و مسئله ای در مصرف واکسن آن ها را تهدید نمی کند، اما اگر همچنان برنامه ای برای ارائه اطلاعات عملی واکسن نباشد، باید دید آیا امکان مذاکره با روس ها و دریافت آن وجود دارد یا خیر. مانند بسیاری از کشور ها باید با احتیاط کامل شرایط را رصد کنیم و آمادگی داشته باشیم در صورت قطعی شدن اطلاعات، نسبت به ورود به بازار اقدام کنیم.
روز گذشته ولادمیر پوتین رییس جمهوری روسیه از دست یابی کشورش به واکسن کرونا خبر دارد. پوتین به منظور افزایش سطح اعتماد جامعه جهانی به این خبر خاطرنشان کرد که دخترش جز نخستین کسانی بوده که این واکسن را دریافت نموده و در آینده نزدیک تزریق واکسن در سراسر روسیه کلید خواهد خورد.
با توجه به اینکه روس ها اطلاعات عملی واکسن خود را منتشر نمی نمایند، تردید هایی درباره میزان اثرگذاری این واکسن و البته نحوه آنالیز ابعاد و تبعات آن به وجود آمده است.
در کنار روسیه، چین، آمریکا، انگلستان و تعدادی دیگر از کشور ها نیز کار خود برای ساخت واکسن کرونا را ادامه می دهند، هرچند سازمان بهداشت جهانی گفته نباید انتظار داشت که در امسال میلادی واکسنی آماده توزیع گردد.
منبع: فرارو