خضریان، پیگیر برگزاری مرحله غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی گردد

به گزارش مجله پیامک، جمعی از داوطلبان المپیاد دانشجویی استان خوزستان در نامه ای خطاب به نماینده مردم تهران در مجلس نوشتند: در راستای اجرای عدالت و حفظ اعتبار و صندلی وزین آزمون المپیاد دانشجویی، پیگیر برگزاری مرحله غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی شوید.

خضریان، پیگیر برگزاری مرحله غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی گردد

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، جمعی از داوطلبان المپیاد دانشجویی و رتبه های برتر سنوات پیشین المپیاد دانشجویی استان خوزستان در نامه ای خطاب به علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نوشتند: در راستای اجرای عدالت و حفظ اعتبار و صندلی وزین آزمون المپیاد دانشجویی در میان دانشجویان که همیشه توجه ویژه ای به آن داشته اند، موضوع تجدیدنظر در حذف مرحله غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی را از سوی مقامات مربوطه مورد پیگیری قرار دهید.

در این نامه آمده است:

به استحضار می رساند، اطلاعیه سازمان سنجش در خصوص عدم برگزاری آزمون غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی به دلیل وجود پاره ای از مسائل در بعضی دانشگاه های مراکز مناطق ده گانه و اعلام لزوم شرکت دانشجویان المپیادی در آزمون کارشناسی ارشد به جای آن در این فرصت بسیار محدود به جامانده، که توسط بعضی دانشگاه ها منتشر شده و به صورت پیامکی نیز این خبر تلخ و اسفناک به اطلاع داوطلبین رسیده است، منجر به بروز شوک و ناراحتی بسیار به دانشجویان گشت.

در خصوص آزمون المپیاد علمی دانشجویی باید گفت طبق موازین مصوب، این آزمون به دو روش غیرمتمرکز و متمرکز هر سال برگزار شده است و بیشتر قریب به اتفاق داوطلبین برگزیده مرحله نهایی و حائزین رتبه های برتر در رشته های مختلف (که در بین امضانمایندگان این نامه نیز هستند)، منتخبین همین مرحله غیرمتمرکز بوده اند. در روش غیرمتمرکز که سراسر دانشگاه های کشور به ده قطب تقسیم خواهند شد، دانشجویان بسته به رشته تحصیلی، طی یک الی دو روز در آزمونی تشریحی و تحلیلی با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. نفرات برتر این آزمون که در هر قطب و در هر رشته 5 نفرمی باشند (غیر از قطب 1 که تعداد نفرات برگزیده 10 نفرند) به مرحله نهایی المپیاد که هرساله در تهران برگزار خواهد شد راه می یابند (نزدیک به 80 درصد نفرات برگزیده جهت شرکت در آزمون مرحله نهایی به وسیله آزمون غیرمتمرکز انتخاب خواهند شد)، و 15 نفر دیگر نیز به وسیله آزمون متمرکز به مرحله نهایی راه پیدا می نمایند، به این صورت که 15 نفر برتر آزمون کارشناسی ارشد که متقاضی شرکت در آزمون المپیاد می باشند برای شرکت در مرحله نهایی انتخاب خواهند شد. این در حالی است که با حذف مرحله غیرمتمرکز و تعبیه امکان شرکت در آزمون سراسری کارشناسی ارشد به هیچ روی نمی توان شیوه آزمون مرحله غیرمتمرکز را بازسازی کرد؛ زیرا اساس المپیاد دانشجویی مبتنی بر آزمونی تشریحی، مبنایی و تحلیلی است و با روش تستی کنکور ارشد بسیار فاصله دارد و پر واضح است این معضل و تفاوت اساسی بین روش تستی و تشریحی درحدی نیست که بتوان در بازه زمانی یک ماه و یا چند هفته آن را برطرف نمود!

شایان توجه است که تعداد شرکت نمایندگان در آزمون غیرمتمرکز در هر رشته و در هر قطب علمی به طور میانگین حدود 30 الی 40 نفر است که سازمان سنجش می تواند با برنامه ریزی و حتی تقسیم وظایف با دانشگاه های مختلف نسبت به برگزاری آزمون اقدام نماید.

در خصوص این تصمیم باید عنایت داشت که روش جایگزین اعلام شده از سوی سازمان مربوطه، مستلزم شرکت داوطلبان آزمون مرحله غیرمتمرکز، در آزمون ارشد است و از منظر پروتکل های بهداشتی همان خطر حضور در محیط های عمومی را دربردارد و حتی به دلیل کثرت داوطلبین کنکور ارشد، شرکت داوطلبین مرحله غیرمتمرکز در این آزمون می تواند خطرناک تر باشد! این درحالی است که طبق دستور جناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم، مصوبات هیئت دولت و نیز ستاد مقابله با کرونا، از 17 خرداد ماه مراکز آموزش عالی و خوابگاه های دانشجویی به منظور پیگیری امور آموزشی باز می شود. با این حال بنظر می-رسد در برهه کنونی که با کوشش و همّت مدیران و عوامل سازمان سنجش آموزش کشور، کلیه آزمون های سراسری در امسال برگزار می شود، آزمون مرحله غیرمتمرکز المپیاد نیز به روش مقتضی با رعایت تمام احتیاطات و تمهیدات لازم در فرصتی مناسب برگزار شود.

گفتنی است که در این خصوص پیگیری های بسیاری توسط دانشجویان سراسر کشور از سازمان سنجش به طرق مختلف از قبیل تماس تلفنی، ایمیل به واحد المپیاد سازمان و ثبت درخواست الکترونیکی انجام گرفته است و در نهایت نیز نامه ای با درخواست تجدیدنظر در این تصمیم همراه با امضا دانشجویان و ارائه پیشنهادات متعدد در این زمینه به رئیس سازمان سنجش ارسال شده است، ولی متاسفانه اقدام موثری در این زمینه تا به امروز صورت نگرفته است. همینطور این موضوع توسط خبرگزاری های مختلف نیز مورد بازتاب قرار گرفته است.

در خصوص توالی این تصمیم سازمان، همانگونه که در بالا نیز ذکر گشت، این تصمیم منجر به تضییع حقوق و زحمات تمامی دانشجویان المپیادی خواهد شد که خود را برای آزمون المپیاد غیرمتمرکز آماده نموده اند، زیرا این دانشجویان ماه ها است که برای آزمونی تشریحی با ماهیتی کاملا تحلیلی واستدلالی و از همه مهم تر با منابعی متفاوت از آزمون کارشناسی ارشد آماده شده اند، و امکان آمادگی و مطالعه دروسی غیر از منابع المپیاد و تسلط بر آن ها در این مدت بسیار محدود با فرض کوشش شبانه روزی، بسیار سخت و سخت به نظر می رسد؛ بنابراین این تصمیم در واقع و در عمل، مؤید حذف بسیاری از دانشجویان المپیادی از آزمون مرحله نهایی المپیاد است، زیرا باید در این مدت محدود با حجم بسیاری از منابع به جامانده در رقابتی نابرابر با دانشجویانی که مدت ها است خود را برای آزمون کارشناسی ارشد آماده نموده اند به رقابت بپردازند و جز نفرات برتر این آزمون قرار گیرند تا بتوانند در مرحله نهایی حضور یابند که این امر بدون تردید دلسردی بسیاری از دانشجویان المپیادی از این رقابت را به دنبال دارد. همینطور این تصمیم بی شک موجب کاهش شدید اعتبار آزمون المپیاد نزد دانشجویان در سال های آینده خواهد شد.

گفتنی است پیشنهادات اجرایی که به منظور ارزیابی کارشناسی و حل مشکل پیش رو تقدیم سازمان گشته است به توضیح ذیل است:

پیشنهاد نخست، ناظر به برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز در طی یک یا دو هفته با رعایت شرایط زیر است:

تقسیم کردن آزمون رشته های علمی در روز های مختلف به منظور کاهش تجمع انسانی.

برگزاری آزمون در دانشگاه های متعدد که دارای فضای مناسب برای برگزاری آزمون و رعایت فاصله گذاری اجتماعی هستند (همانند تصمیم اخیر دانشگاه های تهران، امیرکبیر، علم و صنعت و ... در خصوص امتحانات انتها ترم دانشجویان و وزارت آموزش و پرورش در خصوص برگزاری امتحانات دانش آموزان دبیرستانی با رعایت تمام احتیاطات لازم).

کاهش تعداد سوالات و وقت آزمون در رشته هایی که در دو روز آزمون می دادند و برگزاری آزمون علمی آن ها فقط در یک روز، که در این حالت نیازی به تدارک فضای اسکان هم وجود ندارد.

به منظور اجتناب حدبیشتری از اقدامات غیرلازم، مسئولیت تهیه میان وعده با خود داوطلبین باشد.

برگزاری آزمون در دانشگاه های مرکز استان در یک روز با طرح سوالات واحد در سراسر کشور که مشکل اسکان و تغذیه نیز مرتفع شود.

با فرض عدم موافقت با مورد نخست، پیشنهاد شده است که آزمون به صورت غیر حضوری برگزار شود که در این صورت تمامی خطرات ویروس کرونا و معضلات ناشی از آن مانند خوابگاه و غذا منتفی خواهد شد.

در صورت عدم امکان اجرای روش های پیشنهادی مذکور، برگزاری آزمون المپیاد در سال 99 به صورت تک مرحله ای با حضور کلیه داوطلبین معرفی شده مرحله غیرمتمرکز و منتخبین مرحله متمرکز (آزمون سراسری) پیشنهاد گشت که در این صورت نیز حق کسی ضایع نخواهد شد.

به نظر می رسد که با توجه به راه چاره های فوق، سازمان خواهد توانست با همکاری، همت و حسن تدبیر نسبت به این موضوع تصمیم گیری نماید و مانع از زایل شدن زحمات بسیار دانشجویان برای این آزمون و تضییع حقوق آنان شود و بتوان به خوبی آزمون مورد نظر را برگزار و به اهداف مقرر دست یافت.

به همین منظور، باتوجه به سابقه نیک جنابعالی در خصوص توجه و پیگیری امور پژوهشی و اهمیت ویژه به قشر دانشگاهی و نیز نخبگان، ما تمامی دانشجویان، از جنابعالی عاجزانه استدعا داریم که در راستای اجرای عدالت و حفظ اعتبار و صندلی وزین آزمون المپیاد دانشجویی در میان دانشجویان که همیشه توجه ویژه ای به آن داشته اند، این موضوع را از سوی مقامات مربوطه مورد پیگیری قرار دهید. پیشاپیش از حسن توجه حضرت¬عالی به منظور جلوگیری از تضییع حقوق دانشجویان کوشا و مستعد سراسر کشور کمال تشکر و قدردانی را داریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 12 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 1044

به "خضریان، پیگیر برگزاری مرحله غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خضریان، پیگیر برگزاری مرحله غیرمتمرکز المپیاد دانشجویی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید