نقش هوش مصنوعی در تامین امنیت انتخابات آینده آمریکا
به گزارش مجله پیامک، کارشناسان رسانه و متخصصان هوش مصنوعی معتقدند که انتخابات 2020 آمریکا بیش از هر زمانی تحت تاثیر ابعاد منفی هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگاران به نقل از اسپکتروم، یکی از مرموزترین و پیچیده ترین ابعاد منفی هوش مصنوعی، تولید نرم افزارهای تغییر واقعیت یا Deep Fake است.
اصطلاح Deep Fake یا جعل عمیق، یک تکنیک برای ترکیب تصویر انسان مبتنی بر هوش مصنوعی است. در این فناوری با استفاده از تکنیک موسوم به شبکه مولد تخاصمی یا GAN تصاویر و فیلم های یک شخص معروف را بر روی تصاویر یا فیلم های منبع قرار می دهند.
هدف از ساخت ویدئوهای جعل عمیق نشان دادن فرد یا گروهی درحال انجام یک کار یا موقعیتی تعیین است که هرگز در واقعیت اتفاق نیفتاده است.
برای مثال چنین فیلم های تقلبی ای می تواند فرد را در حال انجام اقدامات ناشایستی نشان دهد که هرگز در آن شرکت نکرده است یا می تواند برای تغییر کلمات یا حرکات یک سیاستمدار مورد استفاده قرار گیرد تا به نظر برسد آن فرد چیزی را گفته که هرگز انجام نداده است.
به دلیل وجود این پتانسیل های مخرب، جعل عمیق می تواند برای اخبار جعلی و کلاهبرداری های مخرب استفاده شود.
متأسفانه ابعاد هوش مصنوعی تا جایی پیشرفت کرده است که امروزه سیاستمداران آمریکایی نگران این مسئله هستند که چگونه می توانند از ابعاد منفی هوش مصنوعی در انتخابات آینده آمریکا جلوگیری کنند.
به گفته کارشناسان، مقایسه اولین ویدئوهای جعل عمیق با جدیدترین آنها که به صورت ناشناس در اینترنت منتشر می شود، نشان دهنده این واقعیت غیرقابل انکار است که کیفیت ادغام تصاویر روز به روز در حال افزایش است و همین مسئله می تواند افراد معروف و سیاستمداران صاحب نام را مانند یک عروسک خیمه شب بازی در اختیار افراد و گروه های سودجو قرار دهد.
در حال حاضر شرکت Deep Trace با مدیریت جورجیو پاترینی و با هدف تشخیص ویدئوهای جعل عمیق در هلند تأسیس شده است. جورجیو پاترینی قبل از تأسیس شرکت ردیابی عمیق در بخش تحقیقات یادگیری عمیق دانشگاه آمستردام مشغول به فعالیت بوده است.
وی معتقد است که در حال حاضر جعل عمیق به عنوان یک موج ضد امنیت در شبکه جهانی اینترنت شناخته می شود، چرا که افراد یا گروه های سودجو با ارائه ویدئوهای ساختگی می توانند تأثیرات منفی در جامعه هدف ایجاد کنند.
پاترینی در سال 2018 تصمیم گرفت با همکاری گروهی از دوستانش، اولین شرکت تحقیقاتی برای طراحی و تولید نرم افزارهای تشخیص ویدئوهای تقلبی را در جهان تأسیس کند.
طبق آمار جمع آوری شده توسط این شرکت، در حال حاضر بیش از 8000 ویدئوی جعل عمیق از بازیگران معروف زن در اینترنت منتشر شده است.
آقای پاترینی معتقد است که انتخابات آینده آمریکا احتمالاً هدف موج بعدی حملات جعل عمیق خواهد بود، هرچند که تیم تحقیقاتی شرکت Deep Trace با طراحی نرم افزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در تشخیص واقعیت کوتاهی نخواهد کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا