مقاله: سس گردی: سس ایتالیایی بیژن مهمانی از فرهنگ مدیترانه ای
به گزارش مجله پیامک، سس ایتالیایی بیژن مهمان جدید این فرهنگ غذایی در صنعت غذای ماست! سسی که چربی ندارد و ماده اصلی این سس علاوه بر سرکه، انواع سبزیجات معطر است. طعم سس ترش و شیرین است، به نظر نمی رسد به غیر از سالاد برای غذا یا پیش غذای دیگری کاربرد داشته باشد.نظرات در مورد طعم این سس بسیار متنوع است ! برخی اصلاً آن را نمی پسندند و برخی به آن علاقه مند گردیده اند، اما خب برای من که سس شیرین را دوست ندارم، به نظرم خیلی جالب نبود. مزیت اصلی این سس، ارزش غذایی آن است، جایی که خبری از کالری بالا و چربی اشباع و … نیست ! و این خودش برای خیلی از مصرف کنندگان یک جهان می ارزد.هر چند اسم سس، این حس را به مصرف کننده می دهد که باید سس گرانی باشد یا اسمش کم و بیش لاکچری به نظر می رسد، اما قیمت سس کاملاً اقتصادی است و با قیمت حدود 6 هزار تومان (پاییز 95) می تواند خریدی کاملاً اقتصادی باشد و البته برای آنهایی که طعم ترش و شیرین را دوست دارند، یک خرید خوشمزه !این را هم اشاره کنم که در حال حاضر در میان فراوریکنندگان و برندهای داخلی، سس ایتالیایی را تنها بیژن فراوری می نماید و فعلاً سایر برندهای ایرانی سسی با این نام یا شبیه به آن را به بازار عرضه ننموده اند.
فرهنگ غذایی مدیترانه ای از نوع تغذیه سنتی مردم یونان،اسپانیا، ایتالیا و مراکش الهام گرفته گردیده است. عناصر اصلی این فرهنگ غذایی روغن زیتون، غلات کامل، میوه و سبزیجات و همچنین ماهی و البته پنیر است ! اگر چند ثانیه به غذاهای ایتالیایی فکر کنید، دقیقاً همین عناصر را در آنها می بینید، خصوصاً نقش پنیر و زیتون و سرکه در این رژیم غذایی غیرقابل انکار است. البته بماند که ما در ایران غذاهای مدیترانه ای را هم به نوعی ایرانیزه! نموده ایم؛ مثل دم کردن ماکارونی، یا ماکارونی هایی که با غلات کامل نیستند.بد نیست بدانید که این رژیم در تاریخ چهارم دسامبر 2013 از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشورهای یونان،اسپانیا، ایتالیا، مراکش، پرتقال، قبرس و کرواسی به ثبت رسید.
منبع مقاله: سس گردی: سس ایتالیایی بیژن مهمانی از فرهنگ مدیترانه ای