دیابت نوع 2 و 5 هشدار که باید جدی بگیرید

به گزارش مجله پیامک، مبتلایان به دیابت نوع دو در معرض خطر بسیاری از مسائل جدی از جمله حمله قلبی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی و قطع عضو هستند.

دیابت نوع 2 و 5 هشدار که باید جدی بگیرید

به گزارش خبرنگاران، با این حال با چک کردن مدام قند خون و حفظ و کنترل آن، و دانستن و به رسمیت شناختن عوامل خطر و علائم هشدار دهنده، می تواند از بسیاری از این عوارض جلوگیری کند:

آسیب عصبی: افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر آسیب عصبی یا نوروپاتی دیابتی به خاطر قند خون کنترل نشده هستند.

آسیب عصبی مرتبط با دیابت نوع 2 می تواند منجر به از دست دادن حس در پاها گردد و فرد را نسبت به عفونت ها آسیب پذیر کند حتی یک تاول کوچک می تواند منجر به قطع عضو گردد، مگر این که پای بیمار مدام از نظر بروز زخم ها کنترل گردد و کوچکترین عفونت ها به سرعت مورد درمان قرار گیرد.

عفونت درمان نشده منجر به مرگ بافت یا گانگرن و در نهایت قطع عضو مبتلا شده خواهد شد. دیابت همچنین می تواند توانایی بدن را برای مبارزه با عفونت ها مشکل کند و باعث مسائل پوستی گردد.

هر گونه ضربه، بریدگی ها یا خراش در مبتلایان به دیابت باید به سرعت تمیز و درمان با کرم آنتی بیوتیک و... گردد. با این حال بیمار اگر متوجه هر کدام از علائم زیر شد، باید با پزشک تماس بگیرد:

التهاب و حساسیت به لمس در هر نقطه از روی بدن

قرمزی، بثورات خارش دار احاطه شده توسط تاول های کوچک

بریدگی ها، زخم، یا تاول روی پا که به درمان آهسته پاسخ می دهند

بی حسی، سوزن سوزن شدن و یا احساس سوزش در دست ها یا پاها از جمله انگشتان

درد شدید که بخصوص هنگام شب بدتر می گردد

ضعف عضلانی که باعث دشواری در راه رفتن می گردد

عفونت مثانه و یا مسائل کنترل مثانه

نفخ، درد معده، یبوست، تهوع، استفراغ یا اسهال، اختلال نعوظ در مردان و یا خشکی واژن در زنان.

بیماری کلیوی: دیابت نوع 2 با خطر ابتلا به نفروپاتی دیابتی؛ یک بیماری که در آن کلیه قادر به دفع و فیلتر مواد زاید نیست، را افزایش می دهد.

این بیماری اگر درمان نگردد، منجر به دیالیز و در نهایت پیوند کلیه خواهد شد. به طور معمول علائم کلیوی ناشی از دیابت تا زمانی که پیشرفت ننمایند، قابل توجه نیستند. با این حال اگر شما تجربه هر کدام از این علائم را داشتید، با پزشک تان تماس بگیرید:

تورم در مچ پا

گرفتگی عضلات پا

احتیاج به دفع ادرار در شب به دفعات

تهوع و استفراغ

ضعف و رنگ پریدگی

خارش

بهترین راه برای جلوگیری از مسائل کلیوی مرتبط با دیابت نوع 2، کنترل فشار خون به طور منظم و حفظ قند خون در محدوده تعیین است.

سکته قلبی: بیماری قلبی و سکته شایع ترین عوامل مرگ و ناتوانی در افراد مبتلا به دیابت هستند. نشانه های قلبی ممکن است به طور ناگهانی یا خفیف ظاهر گردد، یعنی تنها با درد خفیف و ناراحتی همراه باشد.

اگر هر کدام از این علائم در بیمار ظاهر شد، باید فورا با فوریت های پزشکی تماس گرفت: ناراحتی در قفسه سینه همراه با احساس فشار و درد برای یک مدت زمان کوتاه و همراه با رفت و بازگشت این علامت، درد در فک، معده یا گردن و یا یک و هر دو دست، تنگی نفس، تهوع یا سبکی سر، ضربه.

علائم هشدار دهنده سکته مغزی نیز از این قرارند: بی حسی ناگهانی و یا ضعف در صورت، بازو یا پاها، بخصوص اگر در یک طرف بدن رخ دهد، احساس گیجی، سردرد شدید بدون دلیل روشن.

مسائل چشم: افراد مبتلا به دیابت نوع دو در معرض مسائل جدی چشمی از جمله رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم و آب مروارید هستند. این بیماری ها در صورت عدم درمان می توانند باعث از دست دادن بینایی شوند.

با پزشک تان تماس بگیرید اگر هر کدام از این علائم هشداردهنده را داشتید:

تاری دید که برای بیش از دو روز طول می کشد

از دست دادن ناگهانی بینایی در یک یا هر دو چشم

احساس لکه های سیاه، سفید و خاکستری با حرکت دادن مردمک چشم

درد یا فشار در یک یا هر دو چشم

ازدیاد قند خون: قند خون بالا و بیش از حد اغلب شاید فراوری علامت نکند بنابراین در مبتلایان به دیابت مهم است که به طور منظم قند خونشان چک نمایند. افزایش قند خون اغلب با:

تکرر ادرار

تشنگی شدید

احساس خستگی و ضعف

تاری دید

احساس گرسنگی حتی بعد از خوردن همراه است.

اگر شما قند خون بالا دارید، با پزشک تان در تماس باشید و آنهم برای تغییرات در داروها، رژیم غذایی و تغییرات شیوه زندگی برای حفظ قند خون.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 19 خرداد 1400 بروزرسانی: 19 خرداد 1400 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 1647

به "دیابت نوع 2 و 5 هشدار که باید جدی بگیرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیابت نوع 2 و 5 هشدار که باید جدی بگیرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید