باید اعتماد بازیگران اصلی در روابط اقتصادی ایران و اتریش ترمیم شود

به گزارش مجله پیامک، نشست مشترک اقتصادی سفیر جمهوری اتریش در تهران با فعالان اقتصادی آذربایجان غربی به منظور بررسی راهکارهای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با این کشور برگزار گشت. در این جلسه مسئولان اقتصادی استان نیز حضور داشتند.

باید اعتماد بازیگران اصلی در روابط اقتصادی ایران و اتریش ترمیم شود

نائب رئیس اتاق ارومیه ضمن تشریح ظرفیت های اقتصادی و تجاری استان آذربایجان غربی، گفت: این استان دروازه ایران برای ورود به اروپا بوده و با هم مرزی با سه کشور عراق، ترکیه و آذربایجان دارای موقعیتی ویژه در میان سایر نقاط کشور است.

احمد دلیری در ادامه با اشاره به پتانسیل های توریستی آذربایجان غربی، اضافه کرد: وجود اقوام و ادیان مختلف، دریاچه زیبای ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان و بالغ بر هزار و شش صد اثر تاریخی و طبیعی از جاذبه های توریستی آذربایجان غربی بوده و شاید به عنوان دروازه اروپا در جذب توریست با کمک سفیر محترم بتوان گام های محکمی در این خصوص برداریم.

نائب رئیس اتاق ارومیه با اشاره به پتانسیل های کشاورزی استان و صادرات محصولات کشاورزی آذربایجان غربی نیز شرح داد: بخش کشاورزی آذربایجان غربی در سطح پنج استان اول کشاورزی و صنایع تبدیلی ایران واقع شده است و وجود 300 هزار اراضی زراعی، 400 هزار اراضی دیم 120 هزار اراضی باغی یکی از پتانسیل های مهم استان است که نزدیک به هشتاد درصد جمعیت استان از این طریق امرارمعاش می کنند.

در این جلسه مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری آذربایجان غربی حسین سیوانی با اشاره به سوابق و روابط تاریخی دو کشور ایران و اتریش در حوزه دیپلماسی و روابط فی مابین اقتصادی گفت: ایستادگی جمهوری اتریش در مقابل تحریم های ظالمانه آمریکا و به رسمیت نشناختن آن برای ایران بسیار ارزشمند بوده و هیچ گاه از ذهن مردم ایران پاک نخواهد شد.

سیوانی با اشاره به اهمیت فعالیت آزادانه بخش خصوصی دو کشور گفت: باید با اعتماد به فعالان اقتصادی دو کشور ایران و اتریش فضایی برای فعالیت متقابل و پر از اطمینان را برای فعالین اقتصادی به وجود آوریم.

در این جلسه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و معاون سازمان صمت آذربایجان غربی به معرفی ظرفیت های استان در حوزه های تخصصی خود پرداختند.

در ادامه این دیدار، اشتفان شلتس، سفیر جمهوری اتریش در تهران با اشاره به اینکه آذربایجان غربی درواقع دروازه ورود به اروپا برای ایران و خاورمیانه بوده و ازنظر جایگاه باید اهمیت خاصی برای این استان قائل شد، گفت: قدیمی ترین رابطه تاریخی اتریش با کشورهای منطقه به ایران مربوط است که از 700 سال پیش تا به امروز ادامه دارد.

او اضافه کرد: رابطه اقتصادی دو کشور مربوط به 160 سال قبل بوده و مهم ترین اصل در این رابطه قابل اطمینان و قابل پیش بینی بودن دو طرف است و در تمامی مقاطع چه پس از انقلاب و چه برجام اولین رابطه از طرف اتریش برقرار شده که این خود گویای اهمیت ایران را برای جمهوری اتریش است.

سفیر جمهوری اتریش در تهران با اشاره به روابط اقتصادی دو کشور گفت: نگاه ما به ایران به عنوان یک شریک تجاری هم تراز بوده و هیچ گاه رویکردی استعماری و استثماری نداشته است و تلاش ما این است که روابط دوجانبه توسعه یابد و هدف این سفر بازگرداندن اعتماد میان شرکت های اتریشی و شرکت های مستقر در آذربایجان غربی بوده که بازیگران اصلی روابط اقتصادی دو کشور هستند و امیدواریم از این طریق بتوانیم ایران را از فایده های برجام بهره مند کرده تا جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در برجام پایبند باشد.

شولتس در ادامه با اشاره به شناسایی زمینه فعالیت های مشترک میان دو کشور گفت: خروجی این جلسه شناسایی دو یا سه حوزه کاری مشترک بوده که می توان به ظرفیت کشاورزی و صنایع تبدیلی با کیفیت آذربایجان غربی اشاره کنم که دارای کیفیت عالی در سطح جهانی بوده که با کمک یکدیگر می تواند در بازارهای جهانی برای خود به برند تبدیل شود.

سفیر جمهوری اتریش با اشاره به ظرفیت های توریستی آذربایجان غربی گفت: اتریش یک کشور کوچک است و ظرفیت میراث فرهنگی و تاریخ طبیعی ایران را ندارد ولی توانسته جز دوازده بازار هدف توریستی جهان تبدیل شود که این خود 15 درصد سهم تولید ناخالص و سهم بزرگی در ایجاد اشتغال در این کشور را داشته است که با کمک تسهیلگران اتریشی می توان ظرفیت آذربایجان غربی به جهانیان شناخته شود.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 24 مهر 1399 بروزرسانی: 24 مهر 1399 گردآورنده: shortmessagesystem.ir شناسه مطلب: 1195

به "باید اعتماد بازیگران اصلی در روابط اقتصادی ایران و اتریش ترمیم شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید اعتماد بازیگران اصلی در روابط اقتصادی ایران و اتریش ترمیم شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید