راهنمای کامل سفر به ارمنستان
به گزارش مجله پیامک، ارمنستان یکی از همسایگان ایران است که در ایام مختلف سال به خصوص عید نوروز میزبان خیل عظیمی گردشگران ایرانیست. در ارمنستان می توانید از آثار تاریخی گرفته تا مکان های فرهنگی و جاذبه های طبیعی دیدن کنید. با راهنمای سفر به ارمنستان همراه ما باشید.
با ما سفر کنید و با تور ارمنستان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
خبرنگاران | سرویس گردشگری - ارمنستان کشوری کوچک در شمال ایران است که به لحاظ این همسایگی شباهت های فراوانی از نظر فرهنگ با کشور عزیزمان دارد. پایتخت این کشور شهر ایروان است که حدود 4000 هزار سال قدمت دارد. در دوره های مختلفی این شهر بین امپراطوری های گوناگون دست به دست شد، تا اینکه طی قرارداد ننگین ترکمانچای از خاک ایران جدا شده است. مردم این کشور به زبان ارمنی صحبت می نمایند. ارمنستان با اینکه در منطقه اروپا قرار گرفته است، اما جزء اتحادیه اروپا نیست. واحد پول ارمنستان درام یا AMD است.
ارمنستان همیشه به خاطر دلایل مختلفی از جمله نزدیکی مسافت، راه زمینی، شباهت فرهنگی و ارزان بودن، مقصدی برای گردشگران ایرانی محسوب می شود و هرساله حدود 200 هزار ایرانی در ایام مختلف به ویژه عید نوروز به این کشور سفر می نمایند. گفته شده درآمد این کشور از ورود گردشگران ایرانی حدود 752 میلیارد دلار است!
بهترین زمان سفر به ارمنستان چه فصلی است؟
آب و هوای ارمنستان را می توان ملایم توصیف کرد. در فصل تابستان در مناطق جنوبی شاهد هوای بسیار گرم هستیم. در زمستان نیز بیشتر نقاط کشور در سرمایی بسیار شدیدی فرو می رود. در بیشتر روزهای سال می توانید از هوای آفتابی این کشور لذت ببرید، اما در ماه های سرد و در اوایل بهار با اوج بارش های آسمانی در آن روبرو خواهید شد. مسافران ایرانی معمولا به خاطر برنامه های مختلف تفریحی، ایام نوروز را برای رفتن به این کشور انتخاب می نمایند. بنابراین اگر ایام عید را برای سفر به ارمنستان انتخاب نموده اید، با خود لباس گرم ببرید و آماده روبرو با باران باشید.
چطور با خودروی شخصی به ارمنستان برویم؟
مرز مشترک بین ایران و ارمنستان این امکان را فراهم نموده است که هموطنان بتوانند با خودروی شخصی خود به این کشور سفر نمایند. اما برای این کار لازم است که چند مورد را قبل از سفر فراهم کنید. شما ابتدا باید گواهینامه عادی خود را به گواهینامه بین المللی تبدیل کنید. این کار حدود 110 هزار تومان هزینه در پی دارد. سپس 350 هزار تومان برای دریافت پلاک بین المللی پرداخت کنید، همچنین حدود 100 هزار تومان نیز باید برای دریافت دفترچه خودرو بدهید. بیمه کردن خودرو در این سفر لازم است و چیزی حدود 100 هزار تومان برای شما هزینه دارد. هزینه کاپوتاژ 20 هزار تومان و هزینه برچپ CD و iR نیز 5000 تومان است که اخذ آن ها جز ملزومات خروج خودرو از کشور است. همچنین هنگام ورود خودرو به ارمنستان باید 150 هزار تومان دیگر به این کشور پرداخت کنید.
حالا اگر تمامی مدارک شما فراهم است، از هرجای ایران که می خواهید به ارمنستان بروید ابتدا باید خودتان را به تبریز برسانید. سپس از تبریز به مرز نوردوز بروید و از آنجا وارد جهت مرزی ورود به ارمنستان شوید که حدود 9 ساعت در راه خواهید بود. گفتنی است که هزینه هر لیتر بنزین در ارمنستان 3 برابر هزینه بنزین در ایران است.
اگر هم قصد دارید از جهت زمینی، اما با اتوبوس به ارمنستان بروید می توانید بلیت تبریز - ایروان را تهیه کنید که چیزی حدود 200 هزار تومان است (البته قیمت ها به لحظه بوده و امکان تغییر آن ها وجود دارد) و در آخرین و ساده ترین روش نیز می توانید از هواپیما و پرواز مستقیم برای رفتن به این کشور بهره ببرید.
هزینه سفر به ارمنستان
اگر با تور به ارمنستان سفر کنید که یک هزینه کلی را پرداخت خواهید کرد. اما اگر به صورت انفرادی به این کشور بروید باید هزینه های مختلف را به صورت جداگانه حساب کنید. برای مثال هزینه اسکان در هتل 3-4 خبرنگاران از شبی 150 هزار تومان آغاز می شود. اگر بخواهید در هاستل ها اقامت کنید باید در نظر داشته باشید که حداقل قیمت آن ها از شبی 50 هزار تومان آغاز می شود.
غذا خوردن در رستوران نیز بخش مهمی از سفر شماست. توصیه می کنیم، برای پایین آوردن هزینه و همچنین آشنایی با غذا های محلی این کشور، سعی کنید در رستوران های کوچک و محلی غذا بخورید، به هر حال برای خوردن یک غذای متوسط در رستوران معمولی شما باید بین 30 تا 50 هزار تومان هزینه کنید. هزینه حمل و نقل درون شهری نیز چیزی است که با آن سروکار خواهید داشید، بلیت مترو و اتوبوس حدود 2500 تومان است، اما هزینه تاکسی کمی گران است و از 11 هزار تومان آغاز می شود. ارزان تر از دو مورد گفته شده می توان با اتوبوس برقی و یا مینی بوس با پرداخت بلیت 1500 تومانی در بخش های مختلف شهر جابه جا شد.
چگونه ویزای ارمنستان بگیریم؟
خوشبختانه شهروندان ایرانی برای سفر به ارمنستان احتیاج به دریافت ویزا ندارند، شما می توانید تنها با پاسپورت معتبر خود به مدت 90 روز در این کشور حضور داشته باشید. اما اگر بنا بر هر دلیلی احتیاج داشتید قبل از سفر خود به سفارت ارمنستان بروید می توانید آدرس و اطلاعات آن را در زیر مشاهده کنید:
- نشانی سفارت: تهران، خیابان انقلاب، خیابان رازی، خیابان شهریار، پلاک 1
- تلفن: 66704833، 66704838
- نمابر: 66700657
- وب سایت: iran.mfa.am
جاذبه های گردشگری ارمنستان
ارمنستان دارای جاذبه های فرهنگی، تاریخی و طبیعی فراوانی است که اگر بخواهیم در یک سفر همه آن ها را مشاهده کنید به چند ماه وقت احتیاج داریم. لذا ما در ادامه چند جاذبه گردشگری محبوب این کشور را برای شما آورده ایم که از دیدن آن ها می توانید لذت ببرید.
میدان جمهوری
معروف ترین میدان و نماد استقلال ارمنستان، میدان جمهوری است که همه گردشگران را به دیدن خود فرامی خواند. در تمام دورتادور این میدان ساختمان هایی تاریخی و مهم با معماری های جذابی قرار گرفته است که با نورپردازی های ویژه، در شب به محلی جذاب برای پیاده روی تبدیل می شود. در اینجا می توانید با نبض فرهنگی و تاریخی مردم و کشور ارمنستان آشنا شوید.
کاساد ایروان
یکی از محبوب ترین و معروف ترین مکان ها در شهر ایروان، کاساد یا هزار پله است. این مجموعه تاریخی که ساخت آن به سال 1980 میلادی بازمی شود، توسط پله هایی سنگی شما را به ارتفاع 118 متری می برد و از آن بالا می توانید شهر را به خوبی تماشا کنید.
خانه اوپرا
خانه اوپرای ارمنستان یک بنای جذاب تاریخی است که توسط الکساندر تارمانیان در سال 1993 ساخته شده است. این بنای ویژه از نظر معماری بسیار جذاب و زیبا است و امروزه کاربرد مهمی در زمینه هنر موسیقی کشور ارمنستان ایفا می نماید. اینجا معمولاً محلی برای برگزاری کنسرت های عظیم و اجرای موسیقی کلاسیک است که اگر اهل هنر هستید توصیه می کنیم دیدن آن را از دست ندهید.
مادر ارمنستان
اگر به پارک پیروزی شهر ایروان بروید، یک مجسمه جذاب و زیبا از بانوی شمشیر به دست را خواهید دید که معروف به مادر ارمنستان است. این مجسمه توسط سرگی مرکوروف طراحی و ساخته شده است که بعد از خراب کردن مجسمه زورف استالین آن را طراحی و در این مکان نصب نموده اند. پایه ای که مجسمه روی آن قرار گرفته به شکل معماری سنتی کلیساهای ارمنستان است که گویی دارای سه شبستان است.
دریاچه سوان
یکی از معروف ترین جاذبه های طبیعی کشور ارمنستان همین دریاچه سوان است. اگر تابستان را برای سفر به ارمنستان انتخاب کردین حتماً باید از آن دیدن کنید. دریاچه سوان در فاصله 60 کیلومتری شهر ایروان در ارتفاع نزدیک به 2000 متری در منطقه ای طبیعی و تاریخی بسیار جذابی قرار گرفته است. این دریاچه دارای آب شیرین است در واقع عظیم ترین دریاچه منطقه قفقاز محسوب می شود. قدمت دریاچه سوان و محل مناسب قرارگیری آن سبب شده تا از گذشته این مکان مورد توجه قرار بگیرید و بنا های تاریخی متعددی مانند صومعه ساواناوانک، هایراوانک، پارک ملی سوان و قلعه آدربرد در اطراف آن قرار گرفته باشد. این صومعه ها عموما مربوط به قرن 8 و 9 میلادی است که دارای معماری واحدی هستند. درون آن ها معمولا چند سالن نمازخانه و مرکز تجملات وجود دارد.
کلیسای جامع سنت گرگوری
در منطقه کنترون ایروان، یک کلیسا جذاب و نسبتاً جدید وجود دارد که در سال 2001 بنا شده است. محبوبیت این کلیسا به سرعت افزایش پیدا کرد. علت اهمیت بالای این کلیسا شاید تبدیل شدن آن به عظیم ترین کلیسای جامع ارمنی باشد. همچنین پاپ جان پائول دوم از آن دیدن نموده است. علاوه بر معماری جذاب داخلی و خارجی آن، یکی از جاذبه های این کلیسا برج ناقوس آن است که 30 ناقوس دارد. همه آن ها را می توان از داخل کلیسا تماشا کرد.
منبع: setare.com