مراسم افتتاحیه نمایشگاه مشترک گردشگری و صنایع دستی و موسیقی ایران و ترکمنستان برگزار گردید
به گزارش مجله پیامک، خبرگزاری مهر و ایسنا/ براساس اخبار منتشر گشته، مراسم افتتاحیه نمایشگاه مشترک گردشگری و صنایع دستی و موسیقی ایران و ترکمنستان برگزار گردید.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه مشترک گردشگری، صنایع دستی و موسیقی سنتی ایران و ترکمنستان در سالن نمایشگاه آموزشگاه هنری عشق آباد با حضور شرکتهای گردشگری ایرانی و ترکمنی برگزار گردید.
در این برنامه که به همت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ترکمنستان برگزار گردیده و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت، محمود صادقی، معاون سفیر ایران در ترکمنستان گفت: براساس اظهارات رهبران دو کشور و در چارچوب همکاری های فرهنگی فی ما بین، برنامه های متنوع فرهنگی طی ماههای اخیر در دو کشور برگزار گردیده است از جمله هفته فرهنگی ایران که در ماه فوریه سال گذشته به میزبانی دولت ترکمنستان در عشق آباد برگزار گردید و حالا قرار است هفته فرهنگی ترکمنستان در اواخر ماه نوامبر سال 2023 در شهر اصفهان و در کشور ایران برگزار گردد.
معاون سفیر ایران در ترکمنستان گفت: با توجه به بزرگداشت سال 2024 به نام مختومقلی شاعر بزرگ فراغی از سوی ترکمنستان، از مدیران گردشگری دو کشور خواست تورهای خاص زیارتی برای بارگاه این شاعر در استان گلستان را در سال آینده اجرا نمایند.
وی گفت: خوشبختانه بعد از برطرف محدودیتهای کووید و باز شدن مرزهای ترکمنستان، رفت و آمد بین اتباع دو کشور افزایش بسیاری یافته است. گردشگران ترکمنی عمدتاً با هدف سرگرمی، تجارت، تماشا مکانهای زیارتی و بعضاً معالجه راهی ایران می شوند. سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد و سرکنسولگری ایران در شهر ماری علاوه بر ارائه تسهیلات و صدور سریع ویزا برای گردشگران ترکمنی در کوشش هستند تا به وسیله نهادهای ذی ربط در ایران، سفر ساده ای را برای مسافران ترکمنی در ایران فراهم نمایند.
این مقام مسئول گفت: بسیاری از گردشگران ایرانی علاقه دارند از شهر زیبای عشق آباد و سایر جاذبه های این کشور تماشا نمایند. در ماههای گذشته هم تعدادی از گردشگران ایرانی از ترکمنستان تماشا نموده اند. امیدواریم با حمایت دولت ترکمنستان و ارائه تسهیلات بیشتر در اعطای ویزا به گردشگران ایرانی به خصوص در قالب سفرهای خانوادگی، تعداد بیشتری از گردشگران ایرانی از ترکمنستان تماشا نمایند.
وی اظهار امیدواری کرد که با برگزاری این جشنواره و آشنایی بیشتر شرکتهای گردشگری ایرانی و ترکمنی با یکدیگر و انعقاد اسناد همکاری بین آنها، شاهد تبادل گردشگری بین دو کشور بیش از پیش باشیم.
در این برنامه گلشاد باکیوا یازلی یونا، معاون بخش گردشگری وزارت فرهنگ ترکمنستان گفت: برگزاری جشنواره گردشگری و در چارچوب آن نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی، گام مهمی در توسعه روابط با ایران در بخش گردشگری است.
معاون بخش گردشگری وزارت فرهنگ ترکمنستان گفت: با سیاست رئیس جمهور ترکمنستان، بخش گردشگری روز به روز رشد و توسعه پیدا می نماید، چون حوزه گردشگری در هر کشوری نشانگر رشد مالی آن است و در ایران هم برای رشد حوزه گردشگری فعالیتهای زیادی صورت می گیرد. در حال حاضر تعداد دنیاگردان خارجی که به بازدید از بناهای یادبود تاریخی علاقه دارند، روز به روز افزایش پیدا می نماید.
وی با بیان اینکه از قدیم ترکمنستان را چهارراه 7 جاده دنیا نامیده اند، گفت: این کشور مرکز جاده ابریشم بزرگ بوده که غرب و شرق را به بهم متصل میکرد. در دوره تازه در مسیر جاده ابریشم روابط مالی تازه شروع شده است و زمینه های مهم آن به روابط تجاری، حمل و نقل و ارتباط، گردشگری و فرهنگی مرتبط است.
معاون بخش گردشگری وزارت فرهنگ ترکمنستان اعلام کرد: برای تبلیغ امکانات گردشگری ترکمنستان در کشورهای دنیا، جلب توجه گردشگران خارجی، توسعه روابط گردشگری با کشورهای همسایه که در مسیر جاده ابریشم قرار دارند، قرارداد و تفاهمنامه هایی امضا می گردد. این اتفاق هم در آینده به تکامل روابط گردشگری یاری زیادی خواهد نمود.
در ادامه این برنامه احمدی یکی از ترین شرکتهای گردشگری فعال در این نمایشگاه گفت: واقع شدن ایران و ترکمنستان در مسیر جاده ابریشم باعث شده تا از گذشته دور این دو کشور در حوزه گردشگری همکاری سنتی فعالی داشته باشند. با گذشت زمان و پس از احداث جاده ها و خطوط آهن بین المللی شاهد توسعه تعامل صنایع گردشگری در کنار توسعه همکاری های حمل و نقلی بوده ایم.
وی گفت: همانطور که از بیانات مسئولان و کشور بر می آید، اراده سیاسی رهبران دو کشور بر توسعه مناسبات فی ما بین است. امیدوارم این حمایت موجب رونق و توسعه گردشگری بین دو کشور گردد. شرکتهای گردشگری دو کشور آمادگی دارند در این زمینه با همتایان ترکمنی خود همکاری نمایند.
بعلاوه در بخش دیگری از این برنامه سیلاپبردی آتایف آکمحمدویچ، مدیر بخش دنیاگردی یکی از شرکتهای گردشگری ترکمنستان گفت: آشنایی گردشگران با امروز و تاریخ گذشته مردم ترکمن و جاهای تماشای و تاریخی ترکمنستان وظیفه شرکت گردشگری ماست. در حال حاضر این شرکت با کشورهای اروپایی و آسیایی از جمله با ایران خدمات گردشگری دو طرفه را می دهد. ما در این زمینه از مترجم های زبان روسی، انگلیسی، ترکی، فارسی و عربی استفاده می کنیم. تعداد مسافران روز به روز در حال افزایش است.
وی گفت: جهت استراحت گردشگران خارجی در هتلهای زیبای منطقه ملی گردشگری آوازا که دارای ید غنی است، تور گردشگری اجرا می کنیم. بعلاوه بازدیدهایی از بناهای یادبود تاریخی و فرهنگی را پیشنهاد می دهیم.
مجتبی باباخانی، راهنمای گردشگری و نماینده یکی از شرکتهای گردشگری ایران که حدود 20 سال در بازار گردشگری ترکمنستان فعال بوده و در این رویداد حضور دارد، گفت: ترکمنستانی ها بیشتر به انگیزه درمان به ایران سفر می نمایند و ظرفیت پزشکی ایران می تواند به جذب بیشتر مسافر از این کشور یاری کند. ترکمنستانی ها هم به تقویت روابط گردشگری و رشد آن در این کشور بسیار مایل هستند. ترکمنستان هتلها و رستورانهای خیلی خوبی دارد، نزدیکی فرهنگی داریم و با توجه به نزدیک بودن عشق آباد به مشهد، میتوان سطح رفت و آمد دو کشور را افزایش داد. فقط امیدوارم صدور ویزا از سوی ترکمنستان تسهیل گردد، صدور ویزا به همراه دعوتنامه دست کم بین 25 روز تا یک ماه طول می کشد.
در صورت تسهیل این شرایط، میتوان بین عشق آباد و مشهد پرواز مستقیم برقرار کرد که یقینا تعداد سفرها را افزایش خواهد داد.
با توجه به حجم سفر ترکمنستانی ها برای درمان به ایران، بخشی از فضای این نمایشگاه به گردشگری سلامت اختصاص داشت، هر چند به علت ناشناخته بودن این بازار، تعداد کمی از شرکتهای فعال در حوزه گردشگری سلامت از ایران حضور داشتند. علیمراد حیدری گرجی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مازندران که در این نمایشگاه حاضر بود، گفت که این دانشگاه دارای هشت مرکز تخصصی درمان بیماران خارجی (IPD) است و چند سالی است در زمینه گردشگری سلامت فعالیت می نماید و در حال حاضر 300 دانشجوی خارجی دارد.
حیدری اظهار کرد: بیشتر بیماران خارجی هم که به بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه مراجعه می نمایند برای جراحی چشم، نازایی، زیبایی و بیماری های قلبی است و بیشتر هم از حوزه خلیج فارس هستند. ترکمنستان نیز بازار به القوه ای در گردشگری سلامت است، اما به زیرساخت مناسب برای حمل و نقل احتیاج دارد، مسیری که یک بیمار ترکمنستانی باید طی کند تا به مازندران برسد، زمینی بوده که حدود هفت ساعت زمان می برد، اگر به بازار گردشگری این کشور فکر می کنیم باید پروازهای مستقیم بین شهرهای مختلف ایران و ترکمنستان افزایش یابد، به ویژه آنکه جغرافیا و آب و هوای مازندران برای مردم ترکمنستان و دیگر همسایگان می تواند مجذوب کننده باشد.
نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان این رویداد را نخستین جشنواره مشترک گردشگری و صنایع دستی ایران و ترکمنستان خواند و درباره سطح روابط گردشگری دو کشور گفت: در حال حاضر میانگین 200 نفر در روز از ترکمنستان به ایران سفر می نمایند که بیشتر به انگیزه درمان و خرید و سیاحت است. یکی از دلایلی که این جشنواره برگزار گردید، ضرورت تقویت شناخت مردم دو کشور از یکدیگر است تا رفت و آمد گردشگری بین دو کشور تقویت گردد.
منبع: همگردی