ظهور کامپیوترهای مبتنی بر مغز انسان
به گزارش مجله پیامک، زومیت نوشت: فناوری زیست کامپیوتر (Biocomputers) احتمالاً می تواند بر توانایی ها و قدرت هوش مصنوعی امروزی غلبه کند.
هوش مصنوعی همه جا حضور دارد. این فناوری در برنامه های بهره وری، بازی های ویدیویی، نوشتن مقالات و حتی طراحی تراشه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد. درحال حاضر هوش مصنوعی به عنوان نیرویی غیرقابل توقف در نظر گرفته می گردد اما دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز اعتقاد دارند فناوری دیگری وجود دارد که می تواند بر آن غلبه کند.
فناوری موردنظر دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز، هوش ارگانوئیدی یا OI نامیده می گردد و برای ایجاد محاسبات شبیه مغز انسان از سلول های واقعی مغز انسان بهره می برد. OI از ارگانوئیدها یا خوشه های بافت زنده رشدیافته از سلول های بنیادی که رفتاری مشابه اندام ها دارند بهره می برد و به عنوان سخت افزار بیولوژیکی، سیستم های الگوریتمی را نیز تقویت می نماید. به گفته محققان جان هاپکینز این فناوری می تواند یادگیری پیشرفته تر را نسبت به کامپیوترهای معمولی آسان تر کند و همین امر باعث ایجاد بازخوردی غنی تر و تصمیم گیری بهتر نسبت به هوش مصنوعی خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
-
عکس | یک کشف عجیب :فسیل سالم دایناسور زره پوش پس از 100 میلیون سال!
-
خبری که بیشتر رسانه های بزرگ دنیا به آن پرداختند/ راز گشایی از شباهت عجیب صدای دلفین پوزه دار به کیم کارداشیان!
-
تصاویر | گرانترین شاسی بلند چینی بمب تازه بازار تهران؟
محققان با انتشار مقاله ای در مجله Frontiers in Science یک زیست کامپیوتر ساخته شده با ارگانوئید مغز را توصیف نموده اند که در محیط آزمایشگاهی ساخته شده است. این فناوری به لطف بهره گرفتن از شکل حجیم تر ارگانوئیدهای مغز نسبت به بافت های مسطح بین نورون ها، سیناپس های بیشتری دارد. اکستریم تِک می نویسد این تیم در پی راهکاری برای برقراری ارتباط با ارگانوئیدها و ارسال و دریافت اطلاعات ازطریق آن ها هستند. تیم تحقیقاتی برای دستیابی به هدف خود آزمایشی را روی دستگاه رابط مغز و کامپیوتر انجام می دهد. پوسته انعطاف پذیر این دستگاه از الکترودهای کوچک برای دریافت سیگنال از ارگانوئید و ارسال سیگنال به آن ها استفاده می نماید.
درحال حاضر هوش OI جان هاپکینز برای ارائه نتایج موردنظر محققان بسیار کوچک است. ارگانوئیدهای کنونی حدود 50 هزار سلول را درخود جای می دهند، درحالی که برای کسب نتیجه دلخواه، باید نزدیک به 10 میلیون سلول را در خود نگه دارند. هنگامی که این ارگانوئیدها به چنین سطحی از سلول ها دست یابند، تقریباً حاوی 125 تریلیون سیناپس خواهند بود که هرکدام از آن ها می توانند 4.7 بیت اطلاعات را در خود ذخیره نمایند. در مقام مقایسه، سریع ترین ابررایانه دنیا 58 میلیارد ترانزیستور دارد که هرکدام از آن ها 4 بیت اطلاعات را ذخیره می نمایند.
استفاده از سلول های مغز انسان برای تأمین انرژی کامپیوترها، پیامدهای اخلاقی آشکاری دارد که محققان نیز آن ها را به وضوح تأیید می نمایند. دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز در مقاله خود توضیحاتی درمورد نظارت بر توسعه فناوری OI و نگرانی های مربوط به حفاظت از حریم خصوصی اهدانمایندگان سلول های بنیادی ارائه داده اند.
227321
منبع: خبرآنلاین